Tvättstuga med mellanhög belastning

Skiss på tvättstuga med mellanhög belastning

En tvättstuga med mellanhög belastning riktar sig till bostadsrättsföreningar eller hyreshus där man vill ha effektiva och tysta produkter som kan placeras i tvättrum med exempelvis intilliggande lägenheter. En sådan tvättstuga tillgodoser behovet för upp till 40 lägenheter.

Produkter för kräsna användare

Två professionella tvättmaskiner med stor kapacitet på 8 kg vardera, en energieffektiv torktumlare med en trumvolym på 8 kg och ett torkskåp som torkar upp till 8 kg tvätt. Torkskåpet är oerhört effektivt och har ett program som torkar torrt på bara 42 minuter. I tvättstugan finns även en kallmangel. För att göra tvättstugan ännu mer energisnål och kostnadseffektiv kan du välja våra produkter märkta med ECO-innovation.

Tillbehören som underlättar

För att enkelt förflytta tvätten mellan maskinerna rekommenderar vi två tvättvagnar med frisvängande hjul och avvisarkåpor. För avlastning föreslår vi ett arbetsbord samt en rostfri tvättbänk med en låsningsbar dörr som tillval. I anslutning till arbetsbordet har vi monterat en lakansträckare, som underlättar vikning och sträckning av lakan, samt en väggmonterad strykbräda och galghängare. 

Enhetlig design i tvättstugan

Våra produkter är stilrena och matchar varandra både i färg och storlek för att skapa en enhetlig och organiserad känsla i tvättstugan.

Rekommenderade produkter för en tvättstuga med mellanhög belastning:

 

 1. Tvättmaskin StreamLine TM 9070 med fundament, 2 st

 2. Torktumlare StreamLine T 9153 E med fundament, 1 st (Miljöval - T 9153 VP)

 3. Torkskåp ProLine TS 63 E, 1 st (Miljöval - TS 63 VP)

 4. Kallmangel KM 752, 1 st

 5. Tvättbänk TB 10, 1 st

 6. Arbetsbord L 1400, 1 st

 7. Strykbräda SB 13, 1 st

 8. Galghängare, 1 st

 9. Tvättvagn TP 4, 2 st

 10. Lakansträckare, 1 st

 11. Uppsamlingsränna 70 liter, 1 st

 

Tvättstugelayout mellanhög belastning

Exemplet föreställer en tvättstuga som är 5x3m

Vi hjälper dig till rätt lösning i tvättstugan

Tänk på att det är mycket som spelar in i vilka produkter som passar er. Ta gärna hjälp av någon av våra specialister. 

Boka kostnadsfri rådgivning via formuläret eller ring oss på 031-752 01 00 så hjälper vi till.

Eco.innovation ikon

Miljövänligare i den gemensamma tvättstugan 

Det lönar sig att investera i miljövänliga produkter. En tvättstuga med exempelvis torkskåp med värmepumpsteknik halverar energiförbrukningen jämfört med torkskåp av evakuerande modell. Det är torkprocessen som drar mest energi därför är det alltid bra att titta på miljövänliga torklösningar. 

3D-vy grovtvättstuga

Grovtvättstuga med stor kapacitet

För att effektivisera och inte belasta den gemensamma tvättstugan på samma sätt är en komplementerande grovtvättstuga en bra lösning. I grovtvättstugan finns större och robustare maskiner som klarar av att tvätta textilier som exempelvis mattor, madrasser och filtar. Maskinerna har rejäla lucköppningar och större kapacitet för att kunna tvätta större mängder tvätt eller skrymmande textilier. 

Knapp för Tips och råd vid planering

Flera tips och råd vid planering av tvättstugan

Läs mer om hur du ska tänka och vad man bör ta hänsyn till vid planering av tvättstugan i vår enkla guide - "Enkel guide till nya produkter i bostadsrättsföreningens tvättstuga". Fler tips och råd hittar du även under Besiktning & behovsanalys. Läs vidare om våra tvättstugelösningar och få tips på hur ni får en väl fungerande tvättstuga. 

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

  Tack för din offertförfrågan.

  Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

  Koden: