Tvättstuga med låg belastning

En tvättstuga med låg belastning riktar sig till små hushåll med en till två personer. Det kan till exempel vara studentbostäder eller små bostadsrättsföreningar och passar ca 5-10 lägenheter.

Produkter

Det vi rekommenderar för en tvättstuga som har lägre belastning är en professionell tvättmaskin och torktumlare ur BaseLine-serien. Den kompakta och tystgående tvättmaskinen och torktumlaren har en kapacitet på 7 kg och torkskåpet är 60 cm brett och torkar upp till 6 kg tvätt. För att spara utrymme kan tvättmaskin och torktumlare ställas ovanpå varandra (pelarmonteras). Komplettera gärna tvättstugan med en kallmangel. För att göra tvättstugan ännu mer energi- och kostnadseffektiv väljer du våra produkter märkta med ECO-innovation.  

Tillbehör

I varje tvättstuga bör det finnas en tvättbänk eller tvättho samt ett arbetsbord. För avlastning har vi valt ett arbetsbord med en lakansträckare monterad över bänkskivan. För en smidig och ergonomisk tvätthantering finns två tvättvagnar med frisvängande hjul, en väggmonterad strykbräda och en galghängare.

Enhetlig design

Våra produkter är stilrena och utformade för att matcha varandra både i färg och storlek för att få en behaglig och organiserad känsla i tvättstugan.

Rekommenderade produkter för en tvättstuga med lägre belastning:
 

 1. Tvättmaskin BaseLine TM 8060 med fundament, 1 st

 2. Torktumlare BaseLine T 8118 K med fundament, 1 st

 3. Torkskåp BaseLine TS 43 E, 1 st (Miljöval - TS 4 VP

 4. Kallmangel KM 752, 1 st

 5. Tvättbänk TB 10, 1 st

 6. Arbetsbord L 1400, 1 st

 7. Strykbräda SB 13, 1 st

 8. Galghängare, 1 st

 9. Tvättvagn TP 4, 2 st

 10. Lakansträckare, 1 st

 11. Uppsamlingsränna 24 liter, 1 st

Exemplet föreställer en tvättstuga som är 5x3m

Vi hjälper dig till rätt lösning

Det är mycket att ha i åtanke när tvättstugan ska uppdateras. Därför finns vi till hands och hjälper dig gärna. Kontakta en av våra specialister så guidar vi dig rätt.

Boka kostnadsfri rådgivning eller ring 031-752 01 00.

Miljövänligaste tvättstugan 

Välj produkter ur vårt ECO-innovation sortiment om hållbarhetsarbete och energieffektiva produkter prioriteras. Vi rekommenderar torktumlare och torkskåp med värmepumpsteknik som minskar miljöpåverkan betydligt då energiförbrukningen mer än halveras. Våra tvättmaskiner har alla låg vatten- och energiförbrukning, tvättar rent vid lägre temperatur och avvattnar kläderna effektivt.

Grovtvättstuga

Som ett komplement till den gemensamma tvättstugan finns grovtvättstugan. Med en grovtvättstuga kan de boende tvätta tyngre och större gods som filtar, mattor etc. Här krävs rejäla maskiner med större kapacitet och program som passar exempelvis mattvätt. För att torka större tvättgods passar ett torkrum bra eller vårt extra stora torkskåp TS 93 E.

Guide vid planering av tvättstugan - tvättstugelösningar

Läs vårt blogginlägg "Enkel guide till nya produkter i bostadsrättsföreningens tvättstuga" och lär dig mer om planering och val av produkter. Du kan också få hjälp och tips på sidan Besiktning & behovsanalys.

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

  Tack för din offertförfrågan.

  Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

  Koden: