Tvättstugelösningar

Tvättstugelösningar

Rätt tvättstugelösning gör skillnad - rätt produkt på rätt plats

Det är inte enbart hur många lägenheter som delar på den gemensamma tvättstugan som avgör vilken typ av utrustning som passar bäst i ert flerbostadshus, utan det är hur hög belastning ni har i tvättstugan; hur många som använder den och hur väl den tas om hand. Det är viktigt att välja den tvättstugelösning som passar bäst för miljön. 

Det är bra att planera rätt från början och tumregeln vi utgår ifrån är att det ska finnas en tvättgrupp: 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp i tvättstugan som standard. Däremot är det skillnad på vilka maskiner som krävs beroende på just belastningen. Vi har tre produktlinjer med tvättmaskiner av ungefär samma storlek och kapacitet men med olika konstruktion och finesser. BaseLine passar för lite lägre belastning, StreamLine för mellan till hög belastning och ProLine till hög belastning. 

Fråga oss och vi hjälper er till rätt tvättstugelösning!

Vi presenterar exempel på tvättstugelösningar 

Nedan presenterar vi fyra generella tvättstugelösningar för att få en fingervisning i rätt riktning. Tänk på att det är många olika parametrar som inverkar på vilka produkter som passar er. Vilken belastning ni har i tvättstugan är avgörande för vilken tvättstugelösning som är optimal. Ta gärna hjälp av någon av våra specialister. Boka en kostnadsfri rådgivning eller ring på 031-752 01 00.

I vårt blogginlägg "Enkel guide till nya produkter i bostadsrättsföreningens tvättstuga" kan du läsa vad du bör ta hänsyn till vid planering och val av produkter till den gemensamma tvättstugan. Du kan även ta hjälp av våra Tips och råd vid planering

Knapp Tips och råd vid planering
Eco-innivation ikon

Investera i en miljövänlig tvättstugelösning 

Att investera i en miljövänlig tvättstuga innebär sänkta energi- och driftskostnader, något som gynnar både miljön och ekonomin. Våra produkter märkta med ECO-innovation är framtagna med extra fokus på just miljön. Genom att välja en tvättstugelösning med vatten- och energisnåla produkter kan kostnaderna mer än halveras. Fråga oss så berättar vi mer och hjälper dig att ta fram en kostnadsfri energikalkyl.

Layout i en stor tvättstuga

Grovtvättstuga med stor kapacitet

Komplettera gärna den gemensamma tvättstugan med en grovtvättstuga där maskinerna är robusta, driftsäkra och konstruerade för att tvätta större och tyngre textilier såsom mattor, täcken, bäddmadrasser etc. Maskinerna har rejäla lucköppningar och är utrustade med specialprogram för t.ex. mattvätt. I PODABs sortiment ingår även ett extra stort torkskåp som rymmer större gods.

Göingehem AB  har valt att placera sin stora
tvättstuga i en egen fastighet på gården. 

Tvättstugelösning - placera tvättstugan rätt

En stor tvättstuga i ett eget hus på gården har många fördelar eftersom man slipper stomljud som kan uppkomma av vibrationer och fortplanta sig i huset. En av de främsta fördelarna med en fristående tvättstuga är att tillgängligheten ökar betydligt då man kan tvätta när som helst på dygnet, året runt. I en stor tvättstuga på gården kan de boende tvätta mycket på kort tid.

Tvättstugor i källare är relativt avskilda från bostäderna och är det vanligaste alternativet. Man bör dock se över ventilationen och kompensera för det mörkare läget. Tänk igenom placeringen av utblås genom fasaden. Ett utblås under ett fönster eller balkong kan exempelvis vara störande för de boende. 

Störst risk för problem med störande buller och vibrationer ger tvättstugor som placeras på vinden. Fråga oss om hjälp för att få produkter som passar och minimerar ljud. 

Tänk även på att stora och tunga maskiner inte kan tas isär när de ska in i en tvättstuga. Den bästa tvättstugelösningen är därför att planera för framkomligheten.

3D-skiss ikon

Vi hjälper er med planlösning och layoutförslag

Vill du ha hjälp med layoutförslag eller visualisera din tvättstuga kan vi hjälpa dig. Vi erbjuder en tjänst där vi tar fram ett layoutförslag på er specifika tvättstugemiljö med de produkter ni behöver. Här kan du även se skissexempel och läsa om tvättstugor som har blivit realiserade.

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: