Inredning i tvättstugan

Planera tvättstugan rätt

Planera tvättstugan rätt med pålitliga produkter

Planering har stor betydelse och gör en enorm skillnad i den gemensamma tvättstugan. Planerar man tvättstugan rätt och skapar en funktionell och trivsam miljö underlättar det för alla. Välplanerade och trivsamma tvättstugor används oftare och sköts om på ett bättre sätt. 

Det är därför vi på PODAB rekommendera rätt produkt på rätt plats. Ni får pålitliga maskiner som tvättar rent och håller länge i just er miljö. Samtidigt som vi hjälper er att planera den gemensamma tvättstugan för att skapa funktion, användarvänlighet och trivsel. Med enkla medel kan tvättstugan bli attraktiv för de boende samtidigt som den ökar värdet på fastigheten. 

Ta hjälp av oss för att planera tvättstugan. Vi skissar upp er tvättstugemiljö, visualiserar tvättstugan i 3D med rätt produkter och ergonomisk planlösning. Vi hjälper er till en bekymmersfri tvättstuga med användarvänlighet i fokus.

Skapa trivsel med små förändringar som gör stor skillnad

Med enkla medel kan man skapa trivsel i tvättstugan. Är ytskiktet i den befintliga tvättstugan bra kan relativt små förändringar göra stor skillnad. När vi planerade tvättstugan och skissade upp den för Brf Göteborgshus 42 villle vi  ge dem en ombonad och hemtrevlig känsla. Innan var tvättstugan ordinär men bara genom att hänga upp skivor med mönster samt vägganslag i svarta ramar ovanför maskinerna blev det en enorm skillnad. Vi placerade ut gröna växter och sittmöbler som också bidrog till trivselfaktorn.

  • Utnyttja väggarna för att skapa mer yta

  • Måla eller tapetsera i en härlig färg

  • Höj mysfaktorn med en loungehörna, gröna växter eller tavlor

  • Planera om tvättstugan - här kan det vara klokt att ta hjälp

Planera tvättstugan för att skapa rum i rummet

Eftersom tvättstugan i t.ex. en BRF eller hyreshus ofta inte har så stor yta är det viktigt att tänka till och använda sig av rätt produkter och smarta lösningar för att få tvättstugan att kännas större och luftigare. Att använda väggarna är ett väldigt enkelt och smart knep för att skapa mer yta i ett rum. 

Några produkter som tar onödigt mycket plats är t.ex. strykbrädan och klädställningen. Genom att montera en hopfällbar strykbräda och en väggfast galghängare vinner man mycket yta. En annan smart väggmonterad produkt är lakansträckaren. Den används för att sträcka lakan innan mangling eller som ett hjälpmedel vid sträckning och hopvikning av lakan. 

Trivsam tvättstuga tillgänglig för alla

För att få ökad trivsel och ge alla som använder tvättstugan samma förutsättningar är det viktigt med tillgänglighetsanpassningarna. Tänk på att planera tvättstugan med stora golvytor för att öka framkomligheten. 

Det är bra om maskinerna har tvättmedelsfack i rätt höjd för att förenkla både dosering och rengöring. En annan bra lösning är att installera doseringsutrustning som doserar rätt mängd tvättmedel vid varje tvätt. Planera rätt i tvättstugan och välj tvättstugeutrustning som har smarta och användarvänliga funktioner.

Planera tvättstugan rätt från början med 3D-layout

Genom att rita upp en tvättstuga med hjälp av ett 3D-program kan man snabbt få en överblick och en bättre bild över det färdiga resultatet. PODAB har arbetat med layoutritningar i många år och kan med inspirationsskisserna visualisera hur planlösningen i tvättstugan blir. Med en mer detaljerad planlösning av tvättstugan får du en tydligare rumskänsla, kan inreda på ett smartare sätt och får en bättre bild över det färdiga resultatet.

Placeringen av produkterna och planering av tvättstugan är grundläggande för att få en väl fungerande miljö att tvätta i.

Hitta inspiration för tvättstugan hos våra kunder

Kika in hos några av våra kunder och se hur deras tvättstugor är planerade. Det finns många möjligheter och lösningar beroende på vilka behov du har. 

Från skiss till Drömtvättstuga

Är du nyfiken på hur vi har gått tillväga för att göra Brf Steglitsens tvättstuga till en drömtvättstuga? Gå in och läs om inredningen i tvättstugan och hur vi planerade och genomförde hela projektet steg för steg.

Drömtvättstugans härliga och trivsamma miljö

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: