Planlösning & layoutförslag i tvättstugan

Planlösning och layoutförslag tvättstuga

Från planlösning till praktisk tvättstuga - Vi hjälper er hela vägen 

Planlösningen i tvättstugan är viktig för att få en praktisk tvättstuga som är trivsam. Vi analyserar era behov, ger layoutförslag med 3D-skiss, räknar ut besparingar och driftskostnader, installerar utrustningen, demonstrerar den för användarna och finns alltid till hands för stöd och service. Vi erbjuder ett layoutförslag på er specifika tvättstugemiljö och de produkter ni behöver. Nedan hittar du exempel på olika layouter och planlösningar till tvättstugan för inspiration.

Kontakta oss så hjälper vi er att visualisera inredningen i tvättstugan utifrån era behov. 

CAD-filer till praktisk tvättstuga

Behöver du våra produkter i dwg-format har vi det. så hjälper vi dig att ta fram de filer du behöver. 

Inspirationsskisser för praktisk tvättstuga med smart planlösning

PODAB har arbetat med layoutritningar i många år och kan med inspirationsskisserna visualisera hur planlösningen i tvättstugan blir. Med en mer detaljerad planlösning av tvättstugan får du en tydligare rumskänsla, kan inreda på ett smart och praktiskt sätt och få en bättre bild över det färdiga resultatet. Att skapa en tydligare bild gör det lättare att förmedla idén kring den nya tvättstugan vilket både underlättar och leder till att fel inköp och onödiga misstag undviks. 3D-skisserna är dessutom en tillgång då det är betydligt lättare att se hur man med enkla medel kan få en praktisk tvättstuga som är trivsam.

Nedan visar vi exempel på praktiska tvättstugor och planlösningar.

Professionell tvättstuga 1

Praktisk tvättstuga utrustad med produkter för en- och tvåpersoners hushåll, små bostadsrättsföreningar, studentbostäder etc. Passar ca 5-10 lägenheter.

Exemplet visar en tvättstuga där det är ont om utrymme. För att frigöra yta har vi pelarmonterat tvättmaskinen och torktumlaren samt valt ett något mindre torkskåp som är 60 cm brett. Med den planlösningen, löser man tvätt- och torkmöjligheter på endast 2m2.

Planlösning för praktisk mindre tvättstuga

3D-skiss på planlösning i tvättstuga

Praktisk tvättstuga med pelarmontage

Färdig tvättstuga

Professionell tvättstuga 2

Den här tvättstugan är för ett flerfamiljshus med mindre lägenheter/studentbostäder. Den praktiska tvättstugan har två tvättgrupper med tvättmaskiner och torktumlare ur BaseLine-serien. Varje grupp täcker behovet för upp till 30 lägenheter. 

Exemplet visar en loungetvättstuga i kvarteret Light Factory Nyx i Göteborg. Här skapades en elegant men ruff och avskalad industrimiljö, där man kan hänga med kompisar och plugga under tiden man tvättar. 

Planlösning i gemensamma tvättstugan

3D-ritning med praktisk planlösning

Praktisk och snygg tvättstuga

Färdig tvättstuga Light Factory Nyx

Professionell tvättstuga 3

Tvättstugan passar där man vill ha tysta och effektiva produkter som ska stå i tvättrum med till exempel intilliggande lägenheter. Passar upp till 40 lägenheter.

Exemplet visar Göingehems energisnåla tvättstuga i Broby. Tvättstugan är utrustad med doseringsutrustning och fokus ligger på användarvänliga och klimatsmarta produkter med låg energi- och vattenåtgång.

3D-skiss och layout på tvättstuga

3D-ritning med layout på tvättstuga

Praktisk planlösning med snygga produkter

Färdig tvättstuga Göingehem AB

Professionell tvättstuga 4

För den hårt nyttjade tvättstugan där det exempelvis bor många barnfamiljer. Den här praktiska tvättstugan passar perfekt som fristående gårdstvättstuga och täcker behovet för upp till 40 lägenheter. 

Exemplet visar en av 50 tvättstugor hos Brf Bosvedjan. Alla tvättstugorna har renoverats och professionell utrustning från PODAB har installerats. 

3D-skiss på praktisk tvättstuga

3D-ritning

Smidig planlösning på tvättstuga

Färdig tvättstuga Brf Bosvedjan

Rätt planlösning i tvättstugan skapar trivsel

Att lägga ner lite extra tid och kärlek på att göra tvättstugan både funktionell och trivsam är ett vinnande koncept. Små förändringar kan verkligen göra stor skillnad. Här har vi samlat olika tvättstugor att inspireras av. Vill du veta mer om hur du kan få tvättstugan genomtänkt, användarvänlig och hemtrevlig hittar du fler tips om praktiska tvättstugor här.

3D-skiss och planlösning på en hemtrevlig tvättstuga

Praktiska tvättstugelösningar beroende på behov

Vill du ha hjälp med planlösningen i den gemensamma tvättstugan och få reda på vilka produkter som passar hos er? Vilken typ av utrustning som behövs beror på vilken belastning tvättstugan har och vilka behov som ska tillfredsställas. För att guida dig rätt finns mer information under sidan Tvättstugelösningar

Specialisthjälp i tvättstugan

Vill du veta mer och få specialisthjälp på plats? Vi kommer till er gemensamma tvättstuga och hjälper er till rätt lösning. Vi besiktigar tvättstugan, gör en behovsanalys och tar fram en energikalkyl. Boka ett kostnadsfritt möte med oss så guidar våra specialister er rätt. Givetvis hjälper vi er att visualisera tvättstugan och ritar upp den planlösning som passar er.

Du kan även ringa oss på 031-752 01 00.
* Obligatoriska fält.

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: