Besiktning & behovsanalys

 

För att kunna hjälpa er på bästa sätt börjar vi alltid med att ta reda på vilka behov ni har samt att besiktiga befintliga maskiner i tvättstugan. Går ni i tankarna om en ny tvättstuga i föreningen eller för era boende finns det några tips och råd på hur ni själva påbörjar arbetet nedan. 

Behovsanalysen

I behovsanalysen diskuterar vi oss fram till det verkliga behovet och vad som krävs för att ni ska få en bekymmersfri tvättstuga.

Planeringsunderlag

Nästa steg är att mäta upp tvättstugan för att få en planlösning som ritningsunderlag. Utifrån behovsanalysen tar vi fram vilka produkter som passar ert behov bäst. Med vårt kalkylprogram gör vi en prognos på den totala besparingen efter investering i nya maskiner. Vi gör en detaljerad uträkning av driftskostnader per år och rekommenderar rätt lösning för dig.

Tips och råd vid planering av den gemensamma tvättstugan

Det är många frågeställningar som ska besvaras. Ett bra råd är därför att börja tänka på frågeställningar redan innan. Här nedan har vi gjort en sammanställning av tips på frågor för att planera den gemensamma tvättstugan. Vill ni ha hjälp inom ett annat användningsområde kontakta oss direkt. Vi hjälper er givetvis att reda ut begreppen. Här är några råd på vägen och en första vägledning. 

Frågor att ställa

 • Vad är det för boende (unga, gamla, många barnfamiljer etc.)? 

 • Hur många lägenheter använder tvättstugan idag?

 • Hur ofta används maskinerna? 

 • Passar tvättpassen ni har i dagsläget med hur boende vill använda tvättstugan?

 • Det är bra att titta på den befintliga utrustningen. Vad är bra/dåligt i dagens tvättstuga? 

 • Är det något som saknas i tvättstugan, tvätt eller torkkapacitet? 

 • Ska föreningen erbjuda grovtvättmaskin för mattor, täcken etc?  

 • Ska det finnas möjlighet för flytande dosering eller elektronisk bokningstavla?

 • Hur använder ni maskinerna om fem år? Tänk på inflyttning och utflyttning. Hur tror ni att fördelningen ser ut? Exempelvis fler eller färre barnfamiljer. 

 • Vad är viktigt för er? Rangordna gärna: miljö (=låg energiförbrukning), snabbhet, hållbarhet, inköpskostnad, utseende, trivsel, användarvänlighet, ljudvolym.

Boka kostnadsfri rådgivning

Vi besöker tvättstugan och hjälper dig till rätt lösning. Behovsanalys och energikalkyl ingår. Fyll i formuläret till höger och vi kontaktar dig så snart vi kan. 

 

Du kan även ringa oss på 031-752 01 00.

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

  Tack för din offertförfrågan.

  Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

  Koden: