Pressmeddelanden

Pressmaterial 2020-09-16

Många vill ge tvättstugan ett lyft – visar PODAB:s tävling 

Över 200 bidrag från Sveriges alla hörn och en fantastisk aktivitet och kreativitet. När PODAB summerar tävlingen Drömtvättstugan 2.0 blir slutsatsen – den gemensamma tvättstugan engagerar och berör. 

Segraren i tävlingen är utsedd och arbetet är i full gång med att skapa Drömtvättstugan 2.0. En ny tvättstuga med inredning och produkter i toppklass tar form hos bostadsrättsföreningen Steglitsen i Arlöv. Men att döma av alla bidrag som strömmat in till PODAB under våren, är fler tvättstugor i behov av en ordentlig ”makeover”. Det blir också tydligt hur viktig tvättstugan är för ett väl fungerande vardagsliv i flerbostadshuset. 

Miljövänligt, trivsamt och grannsämja i topp bland önskningarna

Återkommande i motiveringarna är önskan om något mer miljövänligt, ett ställe som är välkomnande och trivsamt, en mötesplats som främjar grannsämja och gemenskap. Att kunna tvätta så hållbart som möjligt blir också viktigare för allt fler. Många av bidragen beskriver vilken positiv effekt en uppdatering av tvättstugans miljö och funktion skulle ha.

Slitage och otrevliga miljöer hotar nyttan med att dela

De tävlande skickade in bilder på sina tvättstugor i samband med tävlingen. Bland bilderna som kom in syns en del omoderna, slitna, smutsiga och dunkla utrymmen. Det är inte bara produkterna som behöver en uppdatering utan många tvättstugor skulle må bra av och är i behov av omvårdnad. När det ser ut så här är det lättare att förstå varför en del föredrar egna maskiner i lägenheten. Men det finns goda skäl att ändra på den uppfattningen. Den gemensamma tvättstugan är ett bra exempel på hur vi kan gagna både miljön och vår ekonomi genom att dela på saker. När det blir en funktionell plats där alla trivs ökar användandet av tvättstugan.

Stort tack till alla tävlande 

PODAB vill rikta ett stort tack till alla som kämpat tappert för en Drömtvättstuga. Vi fortsätter vår strävan att ge så många som möjligt en trivsam, bekymmersfri, miljövänlig och drömlik tvättstuga. Vi är ytterligare stärkta i vår övertygelse om varför en trivsam tvättstuga är ett vinnande koncept för alla.
 
Mer om tävlingen Drömtvättstugan 2.0
Mer om segraren bostadsrättsföreningen Steglitsen

 

För mer information kontakta:

Jimmy Nilsson, VD, PODAB, tel 031-752 01 31, jimmy.nilsson@podab.se
Åsa Ahlström, Marknadschef, PODAB, tel 031-752 01 06, asa.ahlstrom@podab.se

Din offertförfrågan

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.