Pressmeddelanden

Pressmaterial 2021-12-21

PODAB:s årliga julklapp till Stadsmissionen
– i år får Kalmar ny tvätt & torkutrustning

Stadsmissionen i Kalmar får en tidig julklapp i form av ny professionell tvättstugeutrustning. Varje år har PODAB som jultradition att skänka en professionell tvättmaskin och torktumlare till Stadsmissionen. Det är ett sätt att ge en gåva som verkligen gör skillnad och hjälper de mest utsatta. Även i år har personalen på PODAB samlat in en stor mängd kläder som överlämnas tillsammans med tvättstugeutrustningen.

PODAB skänker tvättutrustning till Stadsmissionen

Årets mottagare av julklappen blev otroligt glada och tacksamma. 

”Wow, vad härligt! Vi är i stort behov av ny tvättutrustning. Det är nämligen så att vår tvättstuga är rätt risig idag. Personalen säger att den är opålitlig. Vi är otroligt tacksamma för den enorma gåvan. Det kommer att göra stor skillnad”, säger Jens Bergzén, Marknads och insamlingsansvarig på Stadsmissionen i Kalmar.
 
På Stadsmissionen i Kalmar används tvättstugan framförallt till behövande. Det kan vara hemlösa som kommer förbi och får en fika medan de tvättar sina kläder. Även pensionärer och barnfamiljer som inte har möjlighet eller råd till egen tvättmaskin i hemmet kommer hit för att få hjälp.
 
Maskinerna som skänktes, en tvättmaskin StreamLine TM 9060 och en torktumlare StreamLine T 9153 VP, är utvalda och anpassade för just deras behov. Den nya utrustning är effektiv och snabb vilket gör att tvättiden kommer halveras. Det är en stor fördel då man hinner tvätta fler maskiner per dag och väntetiden blir betydligt kortare. Torktumlaren är utrustad med värmepump, vilket gör att torkprocessen blir betydligt energieffektivare. Dessutom är tvättmaskinen programmerad med mopptvättprogram, så att städutrustning också kan tvättas.
 
”Det känns otroligt kul att få hjälpa Stadsmissionen här i Kalmar! När jag såg hur deras gamla tvättstuga såg ut insåg jag hur stort behovet var av ny utrustning. De hade hushållsmaskiner som gått sönder i omgångar och som dom själva uttryckte var ”opålitliga”. Nu har de i stället tvättstugeutrustning som kommer hålla i många år framöver.” – säger Pierre Tiderman, säljansvarig i området.
 
PODABs partner Elovent AB som verkar i området var inte sena med att hjälpa till och bidrog med installation, samtidigt passade de på att organisera tvättstugan för att bli mer praktisk och tillgänglig. Personalen på PODAB ville också göra en insats och resultatet blev en hel pall full med kläder för både stora och små.
 
”Vi tackar också som ödmjukast för kläderna vi mottagit. Det är helt fantastiskt och kommer väl till pass nu när det börjar bli kallt. Vi har ett lager med kläder här på plats, där behövande kan hämta ut framförallt varma jackor vid denna årstid. Övriga kläder lämnas till vår second-handbutik i Kalmar, där intäkterna sedan används för att bedriva vår verksamhet,” - säger Jens Bergzén.
 
Bakgrund

PODABs engagemang i Stadsmissionen har en lång tradition och socialt ansvar har gått som en röd tråd i verksamheten i flera år. Stadsmissionen har tidigare fått donationer i form av ekonomiska bidrag och även begagnad utrustning. Men när Jimmy Nilsson, VD på PODAB och hans medarbetare 2020 diskuterade företagets hållbarhetsarbete och FN:s globala mål om att utrota fattigdom, utmynnade det i nya tankar. De ställde sig den grundläggande, viktiga frågan: ”hur gör vi som företag bäst och störst hållbar nytta”? 

– Vi kom fram till att det var att bidra med just det vi är specialister på, professionell tvättstugeutrustning, som kan göra en väldigt konkret skillnad för Stadsmissionens arbete mot fattigdom. Vi ville agera lokalt men verka globalt, det skulle vara långsiktigt och samtidigt engagera hela personalen. Sen fick vi ganska snabbt idén till julgåvan och tog kontakt med Stadsmissionen som genast var mycket positiva, berättar Jimmy Nilsson. 

 

Info om PODAB:
PODAB är ett familjeföretag som levererat tvättstugeutrustning till svenska tvättstugor sedan 1945. De är specialiserade på professionell tvättstugeutrustning och levererar produkter

 

För mer information kontakta:
Jimmy Nilsson, VD, PODAB, tel 031-752 01 31, Jimmy.nilsson@podab.se
Åsa Ahlström, Marknadschef, PODAB, tel 031-752 01 06, asa.ahlstrom@podab.se

 

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.