Pressmeddelanden

Pressmaterial 2021-01-13

”Jag hade aldrig kunnat föreställa mig en så trivsam tvättstuga” 

För att visa hur man kan göra tvättstugan till en trivsam miljö med förhållandevis enkla medel, utlyste PODAB tävlingen Drömtvättstugan. Vinnaren blev bostadsrättföreningen Steglitsen i Arlöv, som önskade sig en energisnål och praktisk tvättstuga, med effektiva produkter, tillgänglig för alla i föreningen. Nu, när Drömtvättstugan 2020 är klar, har den blivit en stor succé och gjort den gemensamma tvättstugan mer attraktiv för de boende.

Med underfundiga formuleringar rimmade Johanna Rydeman hem vinsten i jubileumstävlingen Drömtvättstugan. Versens budskap har nu omvandlats till en mycket uppskattad miljö i hennes bostadsrättförening. Föreningens drömtvättstuga har ny, energisnål tvättstugeutrustning med smarta funktioner. Det sprakar av växter och inredningen skapar en inbjudande känsla. 

– Helhetsintrycket var så himla häftigt! Allt jag önskade kom med och mer därtill. Nya, toppenbra maskiner men framförallt mysiga detaljer som gör jättemycket för trivseln. Det känns roligt att tvätta nu och inte bara något som man ska få överstökat, säger Johanna Rydeman, som skickade in det vinnande bidraget och är sekreterare i föreningen.

Den nya tvättstugan är miljövänlig med sitt energisnåla torkskåp, torktumlare med värmepump och tvättmaskiner som reducerar både energikostnader och vattenförbrukning. Tvättstugan har planerats med stora golvytor för att öka framkomligheten och maskinerna har tvättmedelsfack i rätt höjd för att förenkla både dosering och rengöring. Utrustningen har smarta och användarvänliga funktioner som ger en betydande besparing åt föreningen. 

– Nu går det äntligen att tvätta i låga temperaturer. Torkskåpet fungerar jättebra och kläderna blir ordentligt torra. De energisnåla maskinerna sänker dessutom våra kostnader, berättar Johanna Rydeman.

– Och med tillgänglighetsanpassningarna, kan alla, såväl barnfamiljer som pensionärer använda tvättstugan, tillägger föreningens ordförande Julia Larsson. 

Trivsel i tvättstugan ett framgångskoncept

Allt i tvättstugan är minutiöst uttänkt och harmonierar, från produkter, klinkers, färg på kakelbården, matchande inredning och möbler, genomtänkt belysning, tavlor, gröna växter – till och med tvättinstruktionerna är en extra inredningsdetalj som passar in. Det digitala bokningssystemet gör allt smidigare och tar bort grogrunderna för eventuella konflikter. Reaktionerna i Brf Steglitsen tyder på att projektet blivit ett framgångsrecept som leder till att de boende vill använda och sköta om den gemensamma tvättstugan.

– De som har varit här och tvättat är helt begeistrade och säger saker som ”det är ju så fint, man vill ju inte gå, man vill vara kvar”. Jag tror den nya tvättstugan kan göra mycket för föreningen, man blir stolt och man känner, den här vill jag ta hand om, berättar Johanna Rydeman.

– Till skillnad från Johanna har jag inte använt tvättstugan tidigare eftersom jag har en egen maskin i lägenheten, men nu kommer jag absolut börja göra det och särskilt för lite större saker som sängkläder, berättar Julia Larsson. 

Förvandlingen från vanlig tvättstuga till Drömtvättstuga

Under projektets gång har det pågått ett gott samarbete och dialog mellan Brf Steglitsen och PODAB. I starten fick föreningen ta del av den initiala layouten och konceptet men fick ge sig till tåls för att se slutresultatet. PODABs partner EP-service som hjälpte till med renoveringen och installerade maskinerna hade fått instruktioner om att hemlighålla så mycket som möjligt under byggnadsfasen. Därför blev det en stor överraskning när förvandlingen väl avslöjades.

– Det allra häftigaste kom nog sista dygnet när PODAB var nere och jobbade hela kvällen med sluttouchen. Man kan ju föreställa sig att få nya maskiner och att det blir finare, men det var ju så mycket mer. De gröna växterna som hänger i taket, de matchande möblerna, inredningen - det gör jättestor skillnad. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att en tvättstuga kan bli så trivsam, avslutar Johanna Rydeman. 

Mer om Drömtvättstugan 

Utrustningen i Drömtvättstugan består av: 

I en kalkyl som PODAB gjort beräknas föreningens driftskostnad minska med drygt 15000 kr per år jämfört med den gamla tvättstugan. 

 

För mer information kontakta:

Jimmy Nilsson, VD, PODAB, tel 031-752 01 31, jimmy.nilsson@podab.se
Åsa Ahlström, Marknadschef, PODAB, tel 031-752 01 06, asa.ahlstrom@podab.se

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.