Tvättstuga med hög belastning

Skiss på tvättstuga med hög belastning

En tvättstuga med hög belastning riktar sig till den hårt nyttjade tvättstugan i ett bostadsområde som exempelvis har en fristående dygnet-runt-tvättstuga på gården eller där det bor många familjer. Här krävs slitstarka och robusta produkter som håller länge även under stor press. Varje tvättstuga utrustad med de här produkterna tillgodoser behovet för upp till 40 lägenheter.

Professionell tvättstugeutrustning

Här behövs produkter ur ProLine-serien och vi rekommenderar två driftsäkra och robusta tvättmaskiner med en kapacitet på 7 kg vardera, en kraftfull torktumlare med en kapacitet på 8,6 kg och ett torkskåp som torkar upp till 8 kg tvätt. Båda tvättmaskinerna är placerade på benfundament för att underlätta städning och uppnå en perfekt ergonomisk höjd. Tvättstugan är även utrustad med en kallmangel. Välj produkter ur vårt ECO-innovation sortiment om tvättstugan ska bli så miljövänlig som möjligt. 

Tillbehör för bättre ergonomi

För att lätt kunna lasta ur och flytta tvätt mellan maskinerna finns två ergonomiska tvättvagnar med frisvängande hjul och avvisarkåpor. För avlastning föreslår vi ett arbetsbord samt en rostfri tvättbänk med en låsningsbar dörr som tillval. I anslutning till arbetsbordet har vi monterat en lakansträckare, samt en väggmonterad strykbräda och galghängare. 

Enhetlig design som matchar

Våra produkter är väl genomtänkta och designade för att matcha varandra både i färg och storlek. Det gör att tvättstugan blir stilren och organiserad.

Rekommenderade produkter i en tvättstuga med hög belastning:
 

 1. Tvättmaskin ProLine HX 65 med fundament, 2 st

 2. Torktumlare ProLine T 9 E, 1 st (Miljöval - T 9 VP)

 3. Torkskåp ProLine TS 63 E, 1 st (Miljöval - TS 63 VP)

 4. Kallmangel KM 752, 1 st

 5. Tvättbänk TB 10, 1 st

 6. Arbetsbord L 1400, 1 st

 7. Strykbräda SB 13, 1 st

 8. Galghängare, 1 st

 9. Tvättvagn TP 4, 2 st

 10. Lakansträckare, 1 st

 11. Uppsamlingsränna 70 liter, 1 st

 

Tvättstugelayout hög belastning

Exemplet föreställer en tvättstuga som är 5x3m

Kostnadsfri rådgivning i tvättstugan

Nu har du fått en fingervisning i rätt riktning och förslag på professionella produkter som passar olika behov. Kom ihåg att vi gärna hjälper till och ger förslag på vilka produkter som passar i just er gemensamma tvättstuga. En specialist är alltid nära till hands för att guida dig rätt.

Boka en kostnadsfri rådgivning idag eller ring oss på 031-752 01 00.

Eco-innovation ikon

Miljövänliga produkter i tvättstugan 

Slå ett slag för miljön och sänk era energi- och driftskostnader på samma gång. Väljer ni miljövänliga alternativ har vi de produkter som behövs. Framförallt är det torkningen som drar mest energi därför kan det vara bra att titta på produkter med värmepumpsteknik. Vi har torktumlare och torkskåp med värmepump som är extremt energieffektiva. Fråga oss så hjälper vi till och tar fram en energikalkyl.

3D-vy grovtvättstuga

Grovtvättstuga som komplement

 Maskinerna i en grovtvättstuga är robusta och dimensionerade för att tvätta stora mängder tvätt. De har rejäla lucköppningar och specialprogram för exempelvis mattvätt. Är ni i behov av att tvätta större och tyngre gods såsom mattor, filtar och bäddmadrasser är grovtvättstugan en perfekt lösning.

Tips & råd vid planering i tvättstugan

I vårt blogginlägg "Enkel guide till nya produkter i bostadsrättsföreningens tvättstuga" kan du läsa om vad du bör ta hänsyn till vid planering och val av produkter till den gemensamma tvättstugan. Du kan även ta hjälp av våra tips och råd under Besiktning & behovsanalys. Läs mer om våra tvättstugelösningar.

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

  Tack för din offertförfrågan.

  Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

  Koden: