Hur används en lakansträckare?

En lakansträckare används för att sträcka ut tvättade lakan och andra textilier. Det förenklar när man är själv i tvättstugan och inte har någon som kan hjälpa till att dra från andra sidan. Men hur använder man lakansträckaren?

 

Här är en enkel steg-för-steg guide för att använda lakansträckaren:
 

 1. En lakansträckare bör väggfästas ca 1,3 m från golvet och vara säkert fastsatt för att klara hög belastning. Det är bra om den monteras över en korg eller ett bord för enklare hantering av textilierna och för att minska risken att de nytvättade textilierna hamnar på golvet.
   

 2. Ta det fuktiga lakanet och placera det mellan valsarna på lakansträckaren. Justera lakanet så att det är jämnt fördelat över hela ytan på lakansträckaren.
   

 3. Vik toppen av lakanet runt valsen, lås fast tyget, ta tag i båda ändar och dra!
   

 4. Textilierna är sedan redo att manglas, eller hängas upp för torkning i torkskåp eller torkrum. Se till att tvättstugan är väl ventilerad för att underlätta torkningen.
   

Genom att använda en lakansträckare i tvättstugan kan du effektivt sträcka ut lakan eller andra textilier. Det minimerar veck och skrynklor och underlättar framför allt när du ska mangla. Du får ett slätt och prydligt resultat när du ska torka eller mangla exempelvis lakan eller sängkläder.
 
Vi erbjuder flera varianter av lakansträckare, som exempelvis vår fina lakansträckare i trä och en enklare lakansträckare i plast

0

Vill ni ha hjälp med er tvättstuga?

Vi har alla produkter som krävs för att skapa en välfungerande tvättstuga. Har du frågor om hur ni kan förbättra just er gemensamma tvättstuga? Kontakta oss redan idag!

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

  Tack för din offertförfrågan.

  Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

  Koden: