Miljötänk

Många av våra produkters fördelaktiga egenskaper gynnar även miljön. Vår moderna tvättstugeutrustning kan minska din vatten- och energiförbrukning betydligt. Håll utkik efter ECO-innovation. Det är vår märkning av de PODAB-produkter som är framtagna med extra fokus på att bidra till en bättre miljö.
 

Tvättar med omtanke om miljön 

Klimatsmarta innovationer som WED-trumman, WSS och det unika kaskadmönstret sänker vatten- och energiförbrukningen betydligt. Med vårt doseringssystem Pump-o-tronic® blir doseringen av tvätt- och sköljmedel alltid korrekt. Överdosering är annars ett stort problem som leder till onödig belastning av känsliga miljöer. 

Spara el och vatten 

Våra tvättmaskiner har blivit effektivare vilket innebär att vatten- och energiförbrukningen har sänkts avsevärt. Dessutom tvättar de rent vid lägre temperaturer. Våra tvättmaskiner avvattnar textilierna effektivt, vilket gör att den efterföljande (dyra) torkprocessen förkortats. Vi är medlemmar i REPA-registret för att ta hand om våra förpackningar och har avtal med Stena Gotthard när det gäller att ta hand om gamla maskiner.

Miljö- och kvalitetspolicy

PODAB är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001. Vi arbetar aktivt med miljö- och kvalitetsfrågor vilket du kan läsa mer om i vår miljö- och kvalitetspolicy.
 
Läs vår miljö- och kvalitetspolicy här (PDF). 

AB PODAB ISO-certifikat här (PDF)

Energieffektiva lösningar 

WED - Water Efficiency drum

Flertalet av våra tvättmaskiner är utrustade med den unika trumman, Water Efficiency Drum (WED). Konstruktionen ger lägre vattenförbrukning eftersom avståndet mellan inner- och yttertrumma minimerats.

WWS - Water Saving System

Water Saving System är ett förfinat viktmätningssystem. WSS väger tvätten och fyller tvättmaskinen med rätt mängd vatten. Vid halv last sparas ca 50%. Vid mindre last blir besparingen ännu större.

HTS - Humidity Tracking System

Vårt egenutvecklade, högteknologiska system, HTS, känner av fuktnivån och avbryter torkprocessen exakt när tvätten är torr.
 
 

WLS - Water Level System

Våra tvättmaskiner är utrustade med WLS-teknik som anpassar vattennivån till mängden tvätt och typ av tvättgods. Resultatet blir renare kläder och mindre vattenåtgång.
 

Snabbtvättprogram

Samtliga tvättmaskiner är utrustade med expressprogram som förkortar tvättiden samt minskar energiförbrukningen och slitaget på maskinerna.
 

CASCADE - trumma

Kaskadmönstret, CASCADE ger låg restfuktighet och minimalt slitage på textilierna. Hålen sitter tätt och avvattnar kläderna effektivt och upphöjningarna vid perforeringarna drar ur ännu mer vatten.  

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: