Tvättstugelösningar

Att dela tvättstuga är hållbart och ekonomiskt

Hållbar tvättstuga för flerfamiljshus

Hållbart med gemensam tvättstuga

Den gemensamma tvättstugan är en hållbar lösning med fördelar som gynnar fastighetsägare, de boende och vår planet. Professionell tvättstugeutrustning har lång livslängd och låga livscykelkostnader som ger stora kostnadsbesparingar. De är avsevärt billigare i inköp, drift och underhåll jämfört med lägenhetsalternativet med tvätt och tork i varje bostad. Att dela på resurser är en viktig del i arbetet för att tillsammans lyckas nå FN:s klimatmål till 2030. 

Oavsett om det gäller renovering eller nybyggnation är en gemensam tvättstuga överlägset bäst både ekonomiskt och miljömässigt jämfört med tvättutrustning i varje lägenhet. På PODAB skapar vi framtidens hållbara tvättstugor! Vad är fördelarna med en gemensam tvättstuga och varför är det en hållbar lösning som gynnar de som använder den, fastighetsägaren och samhället i stort?

Hållbart med gemensam tvättstuga

Spara pengar med hållbar konsumtion 

Den gemensamma tvättstugan är ett perfekt exempel på hur vi tillsammans kan ändra våra konsumtionsmönster. Det krävs bara 4 professionella maskiner för att tillgodose ett tvättbehov för ca 30 lägenheter om den gemensamma tvättstugan används. Väljer man i stället att installera maskiner i varje lägenhet blir det plötsligt 60 maskiner som ska tillverkas, fraktas, underhållas och servas. En professionell tvättmaskin är dessutom konstruerad för att hålla i minst 15 år och en hushållsmaskins livslängd är ca 5 år. Det betyder att man med all säkerhet kommer att behöva byta ut alla 60 maskiner minst en gång under samma period vilket ger hela 120 maskiner. Det finns mycket pengar att spara på ett investera i en hållbar gemensam tvättstuga.

Energisnåla torkskåp och torktumlare

Spara energi med rätt produkter för en hållbar tvättstuga 

Väljer man rätt produkter till den gemensamma tvättstugan kan man göra stora energi- och kostnadsbesparingar. Bara genom att välja vatten- och energisnåla produkter kan man sänka energiförbrukningen med mer än 50 %. Med en energikalkyl i handen vet ni exakt hur mycket ni förbrukar och hur mycket ni kan spara med ny jämfört med gammal utrustning. Den största energiboven i tvättstugan är torkningen, därför erbjuder vi extra energisnåla torktumlare och torkskåp med värmepump. Ta hjälp av oss och gör er gemensamma tvättstuga hållbar och ekonomisk samtidigt som ni frigör mängder av el som kan användas till annat. 

3-D skiss på hållbar gemensam tvättstuga

Hållbar tvättstuga sparar tid för användaren 

Tid, en av de stora fördelarna med en komplett gemensam tvättstuga. I en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp kan flera hushåll både tvätta och torka sin veckotvätt under en och samma dag. På bara tre timmar kan man få all sin tvätt på plats i garderoben igen, torkad och klar. Ja, kanske till och med manglad. Du blir av med skrymmande hängställningar och galgar dinglandes i taklampan. Att slippa ha en tvättmaskin hemma innebär också att plats frigörs i bostaden, som annars skulle behöva användas till en tvättmaskin och torktumlare. 

Hållbar tvättstuga med energisnåla produkter

Dags att tvätta hållbart? 

Visst kan det vara bekvämt att tvätta i lägenheten men fördelarna med att dela tvättstuga med andra är många, både för den som äger och den som nyttjar, men framför allt för plånboken och miljön. 

Vi svarar på frågor om hållbarhet i tvättstugan. Varför minskar avfallet om man tvättar i den gemensamma tvättstugan? Vad är vinsten med att tvätta i en fastighetstvättmaskin? Hur kan den gemensamma tvättstugan bli attraktiv för de boende? Hur kan en hållbar lösning öka värdet på fastigheten? Och den största frågan. Hur får vi dig att välja en hållbar gemensamma tvättstuga istället för att tvätta i lägenheten? Är det dags för dig att tvätta hållbart? 

Halvera energiförbrukningen med nya maskiner

Många fastighetsägare och bostadsrättsföreningar har gamla maskiner i sina tvättstugor. Gammal utrustning kostar mycket i drift, förbrukar onödigt mycket energi och är stora miljöbovar. Generellt sett är det lönsamt att byta ut maskiner som är äldre än 15 år. Byter man ut gamla torktumlare och torkskåp till nya med värmepumpsteknik och ansluter tvättmaskinerna till varmvatten, som dessutom värms upp med fjärrvärme, kan man mer än halvera energikostnaderna. Även ett gammalt torkrum kan energieffektiviseras genom ett byte från värmefläkt till modern torkrumsavfuktare.

Har ni äldre maskiner som ni vill byta ut mot nya, energisnåla produkter till er gemensamma tvättstuga? Vi besöker tvättstugan och hjälper er till rätt lösning. Behovsanalys och energikalkyl ingår. Vi är bara ett samtal bort från er nya bekymmersfria tvättstuga. 

Energisnål professionell tvättstugeutrustning från PODAB

Kostnadsfri energikalkyl för en hållbar tvättstuga

Vill du också veta hur stora besparingar du kan göra i din tvättstuga? Vi hjälper dig att effektivisera den gemensamma tvättstugan och ger dig kostnadsfri rådgivning. Boka ett möte med oss! Vi inventerar er tvättstuga, tar fram en energikalkyl och visar hur mycket ni kan spara i energi- och vattenkostnader med ny tvättstugeutrustning. Ring oss idag på 031-752 01 00 så berättar vi mer!

Bli inspirerad av våra kunder!

Vi har hjälpt många kunder till en mer trivsam, hållbar och effektiv gemensam tvättstuga. På vår hemsida har vi valt ut några av våra fina referenser för dig att inspireras av. Framtidens hållbara tvättstuga är här!

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: