Hur effektiviserar man ett torkrum?

Fungerar ert torkrum som det ska? Eller kan det bli effektivare? Ta en titt på listan nedan, för att se vad ni kan förbättra.

 

Vill ni ha hjälp med ert torkrum?

Vi har alla produkter som krävs för att skapa ett välfungerande torkrum. Har du fortfarande frågor om hur ni kan förbättra just ert torkrum, kontakta oss redan idag.

Har ert torkrum rätt förutsättningar?

Tanken med ett torkrum i tvättstugan är att kunna torka stora mängder tvätt. Då krävs det att man har en yta som möjliggör det. Vi rekommenderar 5-25 m². Det absolut bästa alternativet både för miljön och ekonomin är att låta tvätten torka av sig själv, men i de flesta flerfamiljshus finns inte den möjligheten. Torkprocessen måste vara snabb och effektiv, vilket förutsätter att en avfuktare installeras i tvättstugan. Då behövs en 3-fas elanslutning och att det finns möjlighet att leda bort kondensvattnet till en golvbrunn.
 

Hur effektiv är avfuktaren?

Avfuktarens huvuduppgift är att ta upp och avlägsna fukten i rummet på ett effektivt sätt. Det sker med hjälp av miljövänlig värmepumpsteknik i kombination med en kraftfull fläkt för god luftcirkulation. Har man ett stort torkrum där mycket tvätt kan torkas måste avfuktaren vara kraftfullare än i ett mindre torkrum. Med en större inbyggd värmepump och en kraftfullare fläktmotor ökar också avfuktningskapaciteten. I vårt sortiment har vi två avfuktare; TT 3000 avsedd för mindre torkrum på ca 6-10 m² och TT 4 anpassad för torkrum med en golvyta på 10-30 m².

Är luftcirkulationen i torkrummet tillräcklig?

Som vi nämnt ovan är det viktigt att ha en avfuktare med tillräckligt god kapacitet för utrymmet. Men det finns fler saker att tänka på för att förbättra och effektivisera torkningen än bara avfuktarens prestanda. Montera gärna en väggfläkt i andra änden av rummet. En extra fläkt hjälper till att förbättra luftcirkulationen från avfuktaren genom de fuktiga kläderna och tillbaka till avfuktaren igen. En kompletterade fläkt kopplas till en styrning som finns förberedd inuti avfuktaren. Om torkrummet är brett kan flera extra väggfläktar behövas.
 
Genom en smart upphängningsanordning förkortas torktiden ytterligare. Torklinorna ska monteras i utblåsets riktning. Och med dubbla linor med distansclips, som separerar textilierna, skapar man en luftspalt vilket förbättrar luftcirkulationen. 

En ökad cirkulation i rummet och kläder som hängs upp på rätt sätt ger alltså en betydligt effektivare torkprocess.

Brf Skatan effektiviserade sitt torkrum

Relaterat material:

Torkskåp – ett platsbesparande alternativ till torkrum

Ett torkskåp fungerar på liknande sätt som ett torkrum, textilierna får hängtorka utan mekanisk bearbetning och utan slitage. Har man begränsat utrymme i föreningen kan ett torkskåp vara ett bra alternativ. Vi har professionella torkskåp i olika storlekar och är energiförbrukningen av stor vikt finns modeller med värmepump. 

 

 

 

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: