BRF Skatan minskade torktiden med 20 h i torkrummet

Gemensam tvättstuga

Maximera torkrummet med PODABs utrustning

I Kålltorp, Östra Göteborg, ett stenkast från Delsjöns naturområde, ligger Brf Skatan. En liten bostadsrättsförening med elva lägenheter. Här står sedan länge tvättmaskiner och torktumlare från PODAB i tvättstugan, men under hösten 2021 beslutade föreningen att ta ett grepp om det befintliga torkrummet också. I stället för en torktid på över ett dygn hinner de boende nu tvätta och torka fyra maskiner under sitt tvättpass.
 

Här står följande produkter:

 

Torkrummet behövde effektiviseras

Brf Skatan är en liten förening som i den mån man kan, fixar mycket själva i fastigheten. Så även torkrummet i anslutning till förenings gemensamma tvättstuga. I torkrummet stod tidigare en liten fläkt och en liten avfuktare som egentligen inte var anpassade för torkrum. Tvättlinorna hängde i enkla rader, i fel riktning i förhållande till utrustningen. Resultatet, det tog över ett dygn för tvätten att torka. 

Föreningen insåg att det var dags att betala för kvalitetsprodukter anpassade för torkrum, som också håller över tid. 

”När det gäller allmänna utrymmen måste vi ta in ordentliga grejer som håller i många år, det är värt det. Idag fungerar torkrummet mycket bra, vi är kolossalt nöjda. Jag frågade runt i föreningen för att se vad de boende tyckte om det nya torkrummet och har fått positiva svar från samtliga. Många var förvånade över hur snabbt tvätten faktiskt kunde torka. Vi har 4-timmars tvättpass som man kan boka och nu hinner man tvätta fyra maskiner och allt hinner torka på den tiden. Det är helt fantastiskt!” säger Carlos Agby, ordförande i föreningen.

”Känner ett äkta engagemang från PODAB”

I föreningens tvättstuga står sedan länge tvättmaskiner och torktumlare från PODAB och när torkrummet skulle effektiviseras blev det naturligt att ta kontakt med PODAB för att se vilka lösningar som fanns.
 
”Vi har haft PODABs produkter sedan tidigare och förstått att det är bra grejer! Och vi ser det som en fördel att ha samma leverantör i tvättstugan. Vi är också väldigt nöjda med servicen från både säljare och installatörer. Jag har själv jobbat som säljare i många år, och jag känner ett äkta engagemang från PODABs sida, att de verkligen lyssnar på våra behov, vilket är fantastiskt bra. 

Vi fick tydlig information om vad som behövde göras och hur tidsplanen såg ut. Vid installationen stötte vi på problem med väggarna, som föll isär, så installatörerna fick improvisera och kom snabbt på en lösning för montage av fläkt och tvättlinor. Allt har gått så otroligt smidigt och snabbt, det överträffar alla våra förväntningar,” avslutar Carlos Agby.

Vi har haft PODABs produkter sedan tidigare och förstått att det är bra grejer! Och vi ser det som en fördel att ha samma leverantör i tvättstugan. Vi är också väldigt nöjda med servicen från både säljare och installatörer. 

 - Carlos Agby, Ordförande Brf Skatan

Hur effektiviserar man ett torkrum?

Fungerar ert torkrum som det ska? Eller kan det bli effektivare? Läs vårt blogginlägg.
Vi har listat avgörande faktorer för ett välfungerande torkrum. 

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: