Unika miljötvättstugor hos Kalmarhem

Gemensam tvättstuga

Miljövänligt i tvättstugan

Kalmarhem är ett kommunalt bostadsbolag med ca 5000 lägenheter varav 1000 är studentbostäder. I deras vision står det ”vår verksamhet och våra kunders livsmiljö ska vara hållbar, byggas med nytänkande och ge stolthet”. En vision som företaget levt upp till när de tillsammans med PODAB planerade och färdigställde de två tvättstugorna på studentboendet Ejdern på Linnégatan i Kalmar. 

Här hittar ni följande utrustning:

Stort miljöfokus i tvättstugorna

För att skapa miljövänliga och hållbara tvättstugor installerades ny, energisnål tvättstugeutrustning med automatisk dosering i den ena tvättstugan. Nu kan de kontrollera vilket tvättmedel som används samt hur stor mängd som doseras. På så sätt är överdosering inte längre något problem. I den andra tvättstugan har man i stället valt att installera ett DIRO-system, där inget tvättmedel behövs, utan vattnet filtreras och avjoniseras. 

”Vi tänkte att är det någonstans man ska testa detta är det på ett studentboende, med personer som är unga, nyfikna och nytänkande” säger Stefan Johansson som arbetat med service på Kalmarhem i 30 år.

Mindre avfall och renare tvättstuga

I tvättstugan med automatisk dosering, betalar de boende 5 kr/tvätt för tvättmedlet. Med ett digitalt bokningssystem är det enkelt att se vilken lägenhet som ska debiteras. I den andra tvättstugan är det kostnadsfritt att tvätta. Allt fungerar väldigt smidigt enligt Kalmarhem.

”Den största skillnaden med tvättstugorna är att det är otroligt mycket renare än de var innan. Förut var det smutsigt och dammigt, soptunnorna var fulla med avfall i form av kartonger och sköljmedel. Nu blir det knappt något avfall alls, mest lite ludd från maskinerna att ta hand om. Förut var det tvättmedel överallt, nu behöver städfirman knappt städa”, menar Stefan Johansson. 

Bra respons från de boende

Kalmarhem har fått postitiv respons från de boende. Många upplever att det är skönt att bara kunna ta med sig sin smutstvätt och slippa tänka på tvättmedel eller liknande. När det gäller tvättstugan med DIRO-systemet fanns det till en början en oro över hur det skulle mottas att tvätta utan tvättmedel. 

”Vi har inte fått någon negativ respons, alla har varit positiva från dag ett och nyfikna på hur det fungerar. Allt har fungerat superbra hittills och vi har inte fått några klagomål på att tvätten inte blir ren och det är ett gott tecken.” säger Stefan. 

"Vi strävar efter samma mål, att få det så bra som möjligt"

”Den största anledningen till att vi samarbetar med PODAB är stöttningen från företaget. Jag har varit på Kalmarhem i 30 år nu och har under åren kommit fram till att människan bakom är det viktigaste. Oavsett om man pratar med sälj, reservdelar eller supporten får man prata med goa gubbar. Jag värdesätter snabb support och snabb leverans av reservdelar, och det får man av PODAB. 

Jag är jättenöjd med samarbetet, det är vi allihop på Kalmarhem. Vi uppskattar att PODAB lyssnar på våra åsikter och hjälper till med lösningar och problem. Det finns inga omöjligheter. Vi strävar efter samma mål, att få det så bra som möjligt” säger Stefan Johansson. 

  Vi uppskattar att PODAB lyssnar på våra åsikter och hjälper till med lösningar och problem. Det finns inga omöjligheter.

 - Stefan Johansson, Servicetekniker Kalmarhem

 

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: