Fördelar med automatisk dosering till tvättmaskinen

Att installera automatisk dosering till tvättmaskinerna i den gemensamma tvättstugan har många fördelar. Exempelvis blir tvättprocessen smidigare och mer effektiv för alla användare och man undviker överdosering.
 

Här listar vi fördelarna med automatisk dosering:

 • Korrekt dosering av tvättmedel i tvättmaskiner

En av de största fördelarna med automatisk dosering är att man inte behöver mäta och dosera tvättmedel manuellt. Systemet doserar rätt mängd tvättmedel automatiskt. Detta hjälper till att undvika överdosering av tvättmedlet, vilket kan påverka tvättresultatet och slitaget på kläderna. 

 • Automatisk dosering i tvättmaskin ger miljöbesparingar 

Överdosering är väldigt vanligt! Genom att använda automatisk dosering kan man säkerställa att tvättmedlet doseras i lagom mängd och på så sätt minska miljöpåverkan. Genom att dra ner på användningen av tvättmedel minskar även onödiga kostnader för användaren.

 • Bättre tvättresultat med självdoserade tvättmaskiner

Med automatisk dosering får varje tvättcykel rätt mängd tvättmedel, vilket bidrar till bättre tvättresultat. Överdosering av tvättmedel kan leda till att kläderna inte sköljs ordentligt, vilket kan lämna rester på tyget som nöter hål i textilierna. Genom att använda rätt mängd tvättmedel i varje tvättcykel blir textilierna rena och fräscha varje gång och håller längre.

 • Tidsbesparingar och renare tvättstuga

Med automatisk dosering behöver användarna bara välja rätt program och tvättmedlet doseras automatiskt. Det sparar tid och gör tvättprocessen mer bekväm och lättillgänglig för alla. Dessutom slipper de boende bära med sig tvättmedel och liknande från lägenheten. Det resulterar också i mindre skräp och en renare tvättstuga. 

 • Mindre underhåll av tvättmaskinen

Genom att använda automatisk dosering minimerar man risken för felaktig dosering. Överflödigt tvättmedel kan orsaka igensättning eller skador på tvättmaskinen. Doserar man rätt varje gång ökar tvättmaskinens livslängd och behovet av reparationer minskar.

Sammanfattning:

Automatisk dosering av tvättmedel i den gemensamma tvättstugan har många fördelar som korrekt dosering, kostnads- och miljöbesparingar, bättre tvättresultat, tidsbesparingar, en renare tvättstuga och minskat underhåll. Det gör dessutom tvättprocessen enklare och mer effektiv för användarna.

 

Se vårt sortiment av automatiska doseringssystem här >>

 

36

Vill ni ha hjälp med er tvättstuga?

Vi har alla produkter som krävs för att skapa en välfungerande tvättstuga. Har du frågor om hur ni kan förbättra just er gemensamma tvättstuga? Kontakta oss redan idag!

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

  Tack för din offertförfrågan.

  Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

  Koden: