Så fick Brf Fjädern sin drömtvättstuga

Gemensam tvättstuga

Bostadsrättsföreningen Fjädern i centrala Malmö totalrenoverade den gemensamma tvättstugan och bytte ut alla maskiner år 2019. När vi besökte dem kom vi in i en härlig oas med fina detaljer och produkter i världsklass. Inspirationen till den nya tvättstugan kom från tvättstugan som PODAB skapade för Brf Karlstadshus 10, efter att de vunnit tävlingen Drömtvättstugan 2015. 

”Det är sjukt att man kan vara så lyrisk över en tvättstuga, men vi är verkligen jättenöjda! PODAB får fem av fem tvättmaskiner i betyg av oss” – säger Lisa Olsson, styrelsemedlem i Brf Fjädern.
 
Hos Brf Fjädern hittar ni följande utrustning:

 

Ville ha en trivsam och estetiskt tilltalande tvättstuga

När Brf Fjädern skulle investera i ny tvättstugeutrustning ville de göra något speciellt med tvättstugan. Den skulle vara estetiskt tilltalande och trevlig att vistas i. De ville ha något annorlunda och förnya den gamla tvättstugan som inte var speciellt rolig. De var alla rörande överens om att bara för att tvättstugan ligger i ett gemensamt utrymme behöver den inte vara tråkig och opersonlig. För att få inspiration började Lisa Olsson, styrelsemedlem i föreningen googla på tvättstugor. Då hittade hon en gemensam tvättstuga som stack ut ur mängden, nämligen drömtvättstugan hos Brf Karlstadshus 10

”Med drömtvättstugan som inspiration kontaktade vi PODAB, som gav oss en offert på de maskinerna vi behövde, samt färg och materialval som använts hos Brf Karlstadshus 10. Inte nog med att tvättstugan fick en helt annan känsla, priset var betydligt billigare. ”Träklinkersen” var bara en tredjedel så dyr som vit klinkers. Att dessutom använda våtrumsfärg på väggarna istället för kakel gjorde att vi sparade mycket pengar,” menar Lisa Olsson.

Miljön och effektiviteten var viktig för föreningen

Initialt var det utseendet på produkterna som fångade Brf Fjäderns intresse. Men även driftskostnader, kapacitet och snabbhet var viktiga ingredienser vid valet av utrustning. Jämfört med den gamla utrustningen sänker föreningen sin energiförbrukning, vilket gynnar både miljön och föreningens ekonomi.

”De nya maskinerna med låg driftskostnad gör att föreningen sparar mycket pengar på sikt. Det som också är positivt är att vi ser ett ökat värde för föreningen. Inför försäljningar har mäklare valt att lägga med bilder på tvättstugan i säljmaterialet. Det är många fördelar som kommer med renoveringen men framförallt är det extremt stor skillnad nu, mot hur vår gamla tvättstuga såg ut. De andra medlemmarna i föreningen är lyriska över resultatet. Det är roligare att tvätta och man har inget emot att spendera tid i tvättstugan längre. Generellt sett är de boende mycket bättre på att hålla ordning efter sig också, nu när allt är så fint,” berättar Lisa.

Nöjda med produkterna och torkskåpet hyllas 

Den nya tvättstugan har varit i drift i drygt 1 år och responsen från de boende har bland annat varit att maskinerna är enkla att använda, samt att det är lätt att byta språk, för de som inte talar svenska. Torkskåpet i tvättstugan har visat sig vara en storfavorit med sin effektiva torkning och användarvänliga funktioner.

”Vårt nya torkskåp är helt fantastiskt. Det är en klar förbättring mot tidigare. Tvätten blir torr på bara 40 minuter och det finns smarta tillval till torkskåpet som t ex kroklister för strumpor”.


Ordförande Leonardo Nilsson och styrelsemedlem Lisa Olsson

”Det är sjukt att man kan vara så lyrisk över en tvättstuga, men vi är verkligen jättenöjda! PODAB får fem av fem tvättmaskiner i betyg av oss” 

– Lisa Olsson, styrelsemedlem i Brf Fjädern

Relaterat material:

Brf Fjädern fick sin inspiration från PODABs drömtvättstuga

För att fira att vi fyllde 70 år utlystes en idétävling om hur gemensamma tvättstugor skulle kunna förbättras. PODABs vision är att skapa bekymmersfria tvättstugor och detta var ett roligt sätt att visa hur vi arbetar. För vinnarna, Brf Karlstadshus 10 innebar det att vi hjälpte till att förvandla deras traditionella tvättstuga till att bli något mer än en plats för tvättning och torkning. Här kan du läsa mer om alla förbättringar och se förvandlingen från en ganska tråkig tvättstuga till en tvättstuga att längta till.

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: