Unik tvättstuga med social hållbarhet i åtanke hos HSB Göteborg

Gemensam tvättstuga

Stor tvättstuga i hållbar miljö

HSB är Sveriges ledande boendeaktör, och ägs av sina 674 000 medlemmar. HSB strävar efter att förbättra boendet för sina nuvarande och framtida medlemmar. 2019 stod nyproducerade Brf Mariedahl klar med en helt unik tvättstuga, där social hållbarhet ligger till grund för projektet.
 
Här står följande utrustning:

 

Social och hållbar tvättstuga 

Den gemensamma tvättstugan hos Brf Mariedahl är unik på många sätt. När huset byggdes och HSB Göteborg planerade bostadsrättsföreningen, var det mötet mellan människor som låg till grund för hur tvättstugan utformades. HSB är ISO 26000 certifierade vilket innebär att de jobbar med social hållbarhet i olika former och i detta projekt blev slutresultatet en väldigt trivsam gemensam tvättstuga.
 
”Vi ville ha en gemensam samlingspunkt, dit man inte bara springer ner och tvättar utan där man faktiskt stannar kvar. Vi fokuserade på energisnåla produkter som gör tvättandet enkelt och smidigt men ville samtidigt få en mötesplats för grannar. Därför valde vi att inreda med en soffgrupp, tv och motionscykel. Det finns också en byteshylla i tvättstudion, där tanken är att de boende ska kunna lägga saker man inte längre vill ha eller behöver, så att de kan få nytt liv hos någon annan,” säger Susanne Rodin som är installationsansvarig för HSB Göteborgs nybyggnadsprojekt. 

HSB Göteborg värdesätter kvalitet och hållbarhet

Hållbarhet är även något som återkommer när HSB Göteborg väljer tvättstugeutrustning.
 
”Kvalitet och hållbarhet är det viktigaste för oss. När det kommer till val av produkter lyssnar vi på våra tekniker. Deras önskemål om kvalitet och pålitliga produkter, gjorde att valet föll på PODAB”, säger Susanne Rodin. 

 

”Hos Brf Mariedal ville vi också ha effektiva och energisnåla produkter, därför valdes torkskåp och torktumlare med värmepump. Att det installerades doseringsutrustning i tvättstugan var också utifrån ett hållbarhet- och miljöperspektiv. Med automatisk dosering undviker föreningen överdosering samtidigt som tvättmedlet inte är allergiframkallande,” fortsätter Susanne. 

Råd och stöd i planeringsfasen

På PODAB arbetar vi nära våra kunder och rekommenderar produkter utifrån varje kunds specifika behov. Vi är engagerade i varje steg och finns till hands under hela processen, från idé till färdig tvättstuga. Så här säger Susanne Rodin om kontakten med PODAB i inledningsskedet av projektet: 

”Det har fungerat väldigt bra! Thomas Koch på PODAB och hans kollega var med på ett projekteringsmöte och var väldigt behjälpliga och gav råd om hur vi skulle rita upp tvättstugan. Vi fick även tips på hur vi kunde bygga in utrustningen snyggt och samtidigt vara åtkomlig för våra tekniker vid service.” 

Den gemensamma tvättstugan: kvalitet för de boende

Hos Brf Mariedahl har de boende både tillgång till den gemensamma tvättstugan och möjlighet att tvätta i hushållsmaskiner i sina lägenheter.

”HSB eftersträvar att ha gemensamma tvättstugor i alla projekt. Vi tycker att det ger extra kvalitet för de boende, då det finns flera bra komplement till den utrustningen som finns i lägenheten. Exempelvis finns det bättre torkmöjligheter, ångstrykningsmaskin/steamer och mangel,” avslutar Susanne Rodin. 

 

 • Energisnål tvättutrustning
 • Energisnålt torkskåp
 • Trivsam gemensam tvättstuga
 • Lounge i gemensam tvättstuga
 • Trivsam tvättstudio hos Brf Mariedahl
 • Automatisk dosering i tvättstugan
 • Bra planerad gemensam tvättstuga
 • Genomtänkt och hållbar gemensam tvättstuga

”Vi ville ha en gemensam samlingspunkt, dit man inte bara springer ner och tvättar utan där man faktiskt stannar kvar. Vi fokuserade på energisnåla produkter som gör tvättandet enkelt och smidigt men ville samtidigt få en mötesplats för grannar. Därför valde vi att inreda med en soffgrupp, tv och motionscykel. Det finns också en byteshylla i tvättstudion, där tanken är att de boende ska kunna lägga saker man inte längre vill ha eller behöver, så att de kan få nytt liv hos någon annan.”

- Susanne Rodin, installationsansvarig för HSB Göteborgs nybyggnadsprojekt.

 

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

  Tack för din offertförfrågan.

  Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

  Koden: