Sverigefinska skolan i Upplands Väsby

Förskola/skola

Torkskåp med värmepump hos Sverigefinska skolan i Upplands Väsby

I Upplands Väsby ligger Sverigefinska skolan, där vistas varje dag 320 elever och 80 lärare. Flera gånger per dag, oberoende av väder, vistas de utomhus. Det ställer krav på effektiv torkutrustning. 2018 valde de att investera i nya torkskåp med värmepump och kompletterade med kroklister för upphängning av mössor och vantar. 

Här står följande produkter:

 

 

Hög belastning året om

På skolan arbetar Kai Hakala som systemansvarig med ansvar för all teknik på skolan. Tidigare hade skolan mindre torkskåp för hemmabruk som enligt Kai inte höll måttet. Därför sökte de efter professionella torkskåp av hög kvalitet som håller länge även vid hårt nyttjande. 

”Vi behöver robusta torkskåp eftersom det ofta är mycket bus i korridorerna och kapprummen. Torkskåpen står mitt i buset och måste hålla för lite tuffare tag. Trots det ser våra PODAB-torkskåp fortfarande splitter nya ut, efter fyra år.”

På Sverigefinska skolan går 320 elever från förskola och upp till nionde klass. Det betyder att många blöta kläder behöver torkas. 

”Att plaska runt i vatten är ju en favorithobby hos många barn, så torkskåpen används nästan dagligen, framför allt på vinterhalvåret. Torkskåpen är betydligt snabbare än tidigare. Har barnen varit ute på förmiddagen, hinner kläderna bli torra till att de ska gå ut och leka igen på eftermiddagen. Barnen hänger in sina kläder själva och lärarna startar torkskåpen, men det skulle barnen också klara av själva. De är ju så lätta att hantera!” - menar Kai Hakala. 

Värmepumpsteknik gör torkskåpen lättplacerade och energisnåla

Tidigare hade skolan torkskåp av evakuerande modell, vilket förutsätter ett bra utsug i närheten. Ett torkskåp med värmepump kan däremot placeras vart som helst.

”Att valet föll på just torkskåp med värmepump berodde framför allt på flexibiliteten att kunna placera dem vart vi ville. Oberoende av ventilation och utsug. Vi har behållare där vattnet samlas upp nu som vi själva tömmer och det fungerar jättebra för oss. Att torkskåpen dessutom har en låg energiförbrukning spelade in i beslutet.” – säger Kai Hakala. 

Kontakten med PODAB

Innan skolan bestämde sig besökte de PODABs utställning på kontoret i Stockholm och fastnade för att torkskåpen var stabila och hade en flexibel/utbytbar inredning. Även lösningen med leverans och montering var något de uppskattade.

”Vi började med att beställa 9 torkskåp, de var så bra att vi beställde några fler efter ett tag. Nu så här i efterhand uppskattar vi att vi inte behöver ha så mycket kontakt med PODAB, då det betyder att allt faktiskt fungerar och det är väldigt viktigt. Däremot ringer vår säljkontakt Mikael Svedén ibland för att se att allt fungerar som det ska.” – avslutar Kai. 

Barn med torra kläder på Sverigefinska skolan

”Vi behöver robusta torkskåp eftersom det ofta är mycket bus i korridorerna och kapprummen. Torkskåpen står mitt i buset och måste hålla för lite tuffare tag. Trots det ser våra PODAB-torkskåp fortfarande splitter nya ut, efter fyra år.”

 - Kai Hakala, Systemansvarig Sverigefinska skolan

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: