Särö Stable - rymliga torkskåp imponerar på exklusiv hästgård

Stall & hästgård

Hästgården Särö Stables

Särö Stable är en professionell dressyranläggning som är omringad av vackra landsvägar, åkrar och kullar. På gården tränas hästar och ryttare på högsta nivå. Särö Stable har flera stall med tillhörande faciliteter som alla är nyrenoverade och i toppskick. Hållbarhet och miljötänkande är centralt på Särö Stable som försörjs av en solcellsanläggning. Värmen till alla byggnader på gården kommer från deras egen förbränningsstation och alla fordon för gårdens verksamhet är eldrivna. Den nya tvättstugan stod klar hösten 2019 och har gått på högvarv sedan dess. Fokus låg på att utrusta tvättstugan med maskiner som klarar av att tvätta och torka den tunga och fina dressyrutrustningen energieffektivt, snabbt och skonsamt. 

I hästgårdens tvättstuga finns följande utrustning:

“Det här är det bästa rummet”

Särö Stables tvättstuga är ett utmärkt exempel på att en tvättstuga som står i en mer krävande miljö inte behöver vara trist. Tvärtom är tvättstugan både trivsam och funktionell. Två rymliga tvättmaskiner med standardprogram samt program för exempelvis tvätt av hästtäcken, vojlock/schabrak och ulltäcken står uppradade under bruksanvisningarna som är prydligt upphängda på väggen i svarta ramar. Tvättbänken är inbyggd bakom fina luckor i en härlig kulör och dörren till tvättstugan har spröjs och en “Tvättstuga” skylt. Det är en ren fröjd att komma in i tvättrummet, som de säger blivit det ”bästa rummet”. Och det säger inte lite, för på Särö Stable är allt minutiöst uttänkt och magnifikt ordnat. Mot de vitkaklade väggarna står de två stora torkskåpen som är perfekt anpassade för att torka skrymmande tvätt. Ägaren till Särö Stables berättar att det inte är många som vet att det finns torkskåp som är så bra anpassade för hästvärlden. 

”Det mest imponerande är torkskåpen”

På gården finns 4 stall som sammanlagt rymmer 45 hästar. Det innebär en mängd tvätt som dagligen ska tvättas, torkas och transporteras till dess rätta plats. Den höga standarden på hästarna och gården kräver att all utrustning tas väl om hand och tvättas samt torkas skonsamt. Ägaren av Särö Stables berättar att de inte hade torkskåp innan och att det har blivit otroligt bra med de två stora, effektiva och rymliga torkskåpen ur ProLine-serien. Storleken är optimal för att torka allt som behöver torkas. Hästtäcken är jättestora, men man svänger bara ut ställningen och trär på dem, hur enkelt som helst. Och så blir det torrt snabbt. 

"Det finns inga bättre torkskåp på marknaden"

De som är på besök i stallet är framförallt imponerade av torkskåpen; storleken, enkelheten och att man på insidan av dörrarna kan använda hängarna (kroklister) till att torka exempelvis benskydd. Från början tänkte de skaffa torkrum men det blev mycket bättre med torkskåpen. “Idag är vi så nöjda med vårt beslut att vi valde att sätta in torkskåp. Det finns inga bättre torkskåp på marknaden än dem från PODAB”, säger ägaren av Särö Stable.

Tvättstugeutrustning perfekt för stall och hästgårdar 

Torkskåpen, torktumlaren och tvättmaskinerna som PODAB installerat hos Särö Stable är produkter ur ProLine-serien. Tvättstugeutrustningen passar utmärkt på hästgårdar eftersom de är driftsäkra och robusta maskiner, tillverkade för att klara långvarig belastning. Tvättmaskinerna har anpassade program, torktumlaren och torkskåpen är rymliga och effektiva. Inte att förglömma är de två tvättvagnarna, på hjul, som används flitigt. På hästgården tvättas oftast tung utrustning med mycket tyg som är svår att transportera i tvättstugan och runt i stallet. Eftersom tvättvagnarna enkelt rullas runt och kan fyllas med tung last underlättar det vid både i - och urlastning av tvättgodset men också när godset ska tillbaka till sin rätta plats i stallet. 

Det är inte många som vet att det finns torkskåp
som är så bra anpassade för hästvärlden.


 - Ägaren av Särö Stable.

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: