Räddningstjänsten i Nordmaling tvättar snabbt 

Fem mil söder om Umeå ligger Nordmalings Brandstation. Brandstationen har två stycken heltidsanställda räddningschefer och 28 deltidsanställda brandmän. Under 2016 bytte de ut sin tvättstugeutrustning mot nya maskiner från PODAB. De var ute efter produkter som var tidseffektiva och som både tvättade och torkade larmställen skonsamt.

Nu har specialanpassad tvättutrustning för räddningstjänsten installerats:

Ett färdigt koncept - tvättstugeutrustning för räddningstjänsten

Jörgen Forslund, som är räddningschef på stationen, berättar hur de gick tillväga för att välja tvättstugeleverantör.

- Vi pratade med andra brandstationer i närområdet och de rekommenderade PODABs produkter. Vi gillade att det fanns ett färdigt koncept med både tvättmaskiner och torkskåp med specialprogram för oss inom räddningstjänsten. Det kändes som att PODAB var insatta i hur vi har det inom räddningstjänsten.

Sparar mycket tid och plats

- Den största skillnaden efter installationen av de nya produkterna är tidsåtgången, fortsätter Jörgen Forslund. Vi torktumlade inte larmställen, då det sliter mycket på plaggen. Istället torkade vi dem i ett torkrum med värmefläktar. Då kunde det ta en hel natt att torka några larmställ, flera dagar om det var många. 

Efter att vi installerade torkskåpet ProLine FC 20 har vi till och med hunnit tvätta och torka kontaminerade larmställ under pågående räddningsarbete, vid långvariga bränder. Det hade vi inte kunnat göra tidigare. Dessutom tog torkrummet stor plats. Efter att vi installerat ett torkskåp kunde vi frigöra yta till annat. Det gamla torkrummet har nu blivit en verkstad för andnings- och rökskydd.

Vi gillade att det fanns ett färdigt
koncept med både tvättmaskiner och torkskåp
med specialprogram för oss inom räddningstjänsten.

-Jörgen Forslund, Räddningschef

Tvättstugeutrustning för skyddskläder

Vi har ett komplett sortiment av tvätt- och torkutrustning för anpassat för räddningstjänsten. PODABs tvättmaskiner och torkskåp skapar en säkrare arbetsmiljö för brandmän och minskar slitage på plaggen och förenklar tvätthanteringen. 

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: