Hög belastning i tvättstugan - Böda Sand Beach Resort

Böda Sand camping

Böda Sand Beach Resort, med sina 1350 campingplatser och 125 stugor är Sveriges största camping. Där finns alla faciliteter man kan tänka sig, däribland två stora tvättstugor med utrustning från PODAB, som under säsong går för högvarv. 

Böda Sands camping valde PODAB av flera anledningar. Produkterna skulle klara hög belastning och vara driftsäkra, de skulle ha låg vatten- och energiförbrukning och kunna kopplas mot doseringsutrustning. Tvättprocessen skulle vara snabb och effektiv. Dessutom var god service en viktig faktor. 

”Vi har haft en hel del specifika behov och PODAB har hjälpt oss att få det precis som vi vill ha det”, säger Martin Barkevall, chef för strategi & utveckling på Böda Sand Beach Resort.

I tvättstugorna har följande tvättutrustning från PODAB installerats:

Hög belastning kräver hög kvalitet och effektiva maskiner

PODAB valdes av flera anledningar. Martin Barkevall hade vissa grundkrav på kvalitetsnivåerna gällande maskinernas konstruktion. De var tvungna att vara hållbara eftersom tvättstugorna på Böda Sand har extremt hög belastning under säsongen. Därför var det viktigt att inte behöva underhålla maskinerna hela tiden utan de skulle bara fungera.

”Det fungerar jätte, jättebra, och maskinerna har gått helt utan avbrott. Jag upplever att vi har haft minimalt med underhåll även mellan säsongerna,” säger Martin.

En teknisk förutsättning var också att kunna ställa in korta program på 30 min. Tvättprocessen skulle vara snabb och effektiv eftersom gästerna inte vill stå och vänta på sin tvätt på semestern utan har andra roligare saker att göra. En annan viktig anledning till valet av PODABs maskiner är att de är estetiskt tilltalande.

”Vi vill skapa en miljö här på Böda Sand som ska vara snygg och vacker att titta på och det gäller även tvättstugan,” menar Martin. 

Miljöaspekten är viktig

De två, stora tvättstugorna är obokningsbara, de har alltså ingen tidsbokning. Tvättmaskinerna har kopplats mot ett betalningssystem och är dessutom uppkopplade mot ett doseringssystem vilket underlättar för gästerna.

Miljöaspekten är viktig för Böda Sand, därför använder de miljövänligt tvätt- och sköljmedel. Att PODABs maskiner ligger i framkant gällande låg energi- och vattenförbrukning är också en stor fördel. 

”Det funkar klockrent! Med automatisk dosering till tvättmaskinen kan vi även undvika överdosering av tvätt- och sköljmedel, vilket minskar slitaget på maskinerna och gynnar miljön”, säger Martin. 

Engagerad service

PODABs återförsäljare, Elovent i Kalmar har installerat maskinerna och sköter servicen vilket har fungerat väldigt bra. En annan viktig faktor som gör Böda Sand nöjda med PODAB är dialogen med PODABs säljkontakt, Pierre Tiderman. 

”Han ger oss alltid snabba svar, följer upp och återkopplar. Pierre ser till att vi är nöjda vilket är viktigt för oss. Vi har haft en hel del specifika behov och PODAB har hjälpt oss att få det precis som vi vill ha det,” avslutar Martin Barkevall, chef för strategi & utveckling på Böda Sand.

  • Tvättstuga Böda camping

Vi har haft en hel del specifika
behov och PODAB har hjälpt oss att
få det precis som vi vill ha det.

 - Martin Barkevall, chef för strategi & utveckling
på Böda Sand Beach Resort

Professionell tvättstugeutrustning

PODAB erbjuder professionell tvättstugeutrustning för alla miljöer. På campingplatser och i gästhamnar behövs snabba och effektiva maskiner, på sjukhus och äldreboenden behövs maskiner med desinficeringsprogram och på brandstationer behövs maskiner utvecklade för skyddskläder. Oavsett vilket behov du har hjälper vi dig att ta fram en anpassad lösning som passar för just din verksamhet. Vi har sortimentet och kompetensen att skräddarsy en komplett tvättanläggning för dig. 

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: