Brf Laboratoriet satsade på en driftsäker tvättstuga

0

BRF Laboratoriet i Solna är en bostadsrättsförening byggd 2016 bestående av 4 fastigheter som sitter ihop. Här bor ca 600 personer i 266 lägenheter. Tillsammans tvättar de boende i en stor och en lite mindre tvättstuga. Den stora tvättstugan är smart planerad med 3 bokningsbara tvättgrupper, bestående av två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Utöver det finns det en bokningsbar tvättgrupp med en grovtvättmaskin och en uppsättning maskiner för spontantvätt, som de boende kan nyttja när som helst.
 
Här står följande produkter från PODAB:

Aktiv styrelse som satsat på energieffektivisering

Föreningens styrelse har varit väldigt aktiv i att se över samtliga förvaltningsavtal och har genomfört över 10 miljoner i besparingar genom nya upphandlingar av olika leverantörer. De har bland annat installerat solceller, batterilagring och värmeeffektiviseringar och moderniseringar. En del i effektiviseringen var att byta till ny tvättstugeutrustning från PODAB.
 
”Den största skillnaden är framförallt att maskinerna inte går sönder, det är det viktigaste då det både är en stor kostnad och att driftstopp påverkar det dagliga livet för medlemmarna. Maskinerna kräver inte heller så mycket underhåll förutom det eviga problemet med att folk inte tar bort ludd i torktumlaren.” – säger Linus Andersson, ordförande i föreningen. 

Högt tryck i tvättstugan

Maskinerna i tvättstugan går på högvarv, varje dag från 6 på morgonen till 22 på kvällen. Eftersom tvättstugan i princip alltid är fullbokad och används så pass mycket är det angeläget att maskinerna är pålitliga och driftsäkra.
 
”Det viktigaste för oss är driftsäkerheten, samt att maskinerna är snabba och enkla att använda. Det var därför vi valde PODAB. Det är i princip aldrig några problem med maskinerna. De gångerna vi haft problem har de berott på felaktig skötsel, exempelvis igensatta grovfilter som inte har städats eller att någon har kört fel saker i tvättarna. Än så länge har maskinerna fungerat problemfritt,” avslutar Linus Andersson. 

"Den största skillnaden är framförallt att maskinerna inte går sönder, det är det viktigaste då det både är en stor kostnad och att driftstopp påverkar det dagliga livet för medlemmarna."

- Linus Andersson, ordförande i Brf Laboratoriet

Vilka besparingar kan ni göra?

Vill du också veta hur stora besparingar du kan göra i din tvättstuga? Tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig att ta fram en gratis energikalkyl.

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: