Brf Eskulapius tog ett helhetsgrepp om tvättstugan

Gemensam tvättstuga

Ny planlösning i tvättstugan

Brf Eskulapius är en bostadsrättsförening belägen i hjärtat av Majorna, Göteborg. Föreningen hade tidigare tre mindre tvättstugor. De var dåligt planerade, med stora outnyttjade ytor. Genom att omorganisera kunde Brf Eskulapius skapa en stor tvättstuga istället och frigöra yta. Den ytan som blev över kunde de bygga om till två mindre lägenheter på 47, respektive 45 m2. Den nya tvättstugan har varit i drift sedan mitten av juli, 2020.
 

I Brf Eskulapius tvättstuga hittar ni följande maskiner:

Obokningsbara maskiner

Ökad kapacitet och en akut-tvättmaskin

I PODABs behovsanalys konstaterades att föreningen behövde öka sin tvättkapacitet. Detta löstes genom att välja tvättmaskiner med en trumvolym på ytterligare 15 liters kapacitet jämfört mot tidigare. Utöver de två tvättgrupperna installerades en obokningsbar tvättmaskin och torktumlare som tar minimalt med plats eftersom de är pelarmonterade. 

”Det är stor skillnad mot tidigare. Vår nya utrustning har små finesser som förenklar tvätthanteringen. Vi har under åren sett att det finns ett behov av att snabbt kunna starta en tvätt, väldigt fördelaktigt för t ex barnfamiljer eller om en olycka varit framme”, säger Katarina Glimstedt, ordförande i Brf Eskulapius.

Katarina Glimstedt, ordf. i Brf Eskulapius framför de obokningsbara maskinerna.

Planera tvättstugan efter behov

För att det nya konceptet med en stor tvättstuga skulle fungera fick man tänka till eftersom det var viktigt att de boende fick behålla närheten till tvättstugan. Det löstes genom att ordna två ingångar, för att komma in i tvättstugan från olika håll. Precis som tidigare bokar man två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp till varje tvättpass. Maskinerna är placerade i två tvättgrupper på var sin sida av lokalen så att man inte går in i varandra. 

”Vi har också valt att sätta in ett digitalt bokningssystem vilket fungerar supersmidigt. Vi i styrelsen har inte fått några klagomål, och det brukar ju vara ett gott tecken på att de boende är nöjda”, säger Katarina. 

"Vi valde PODAB som leverantör då de hade den bästa lösningen"

I samband med ombyggnationen tog Brf Eskulapius ett helhetsgrepp om tvättstugan. Den tidigare tvättstugeutrustningen kom från olika varumärken och började bli till åren och krångla. Föreningen tog då in offerter från flera företag och jämförde. 

”Vi valde PODAB som leverantör då de presenterade den bästa lösningen. Vi har även fått ett väldigt bra bemötande med snabb återkoppling, både gällande offerter och övriga frågor. Och de har snabbt varit på plats när det behövts”, säger Katarina. 

Ombyggnationen har haft positiv inverkan på föreningens ekonomi på flera plan. Att tillgängliggöra ytterligare två lägenheter är en aspekt, men även driftskostnaderna i tvättstugan har sänkts. 

”Vi valde PODAB som leverantör då de presenterade den bästa lösningen. Vi har även fått ett väldigt bra bemötande med snabb återkoppling, både gällande offerter och övriga frågor. Och de har snabbt varit på plats när det behövts” 

– Katarina Glimstedt, Ordförande Brf Eskulapius

 

 

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: