Brf Bläckhornet investerade i hållbar tvättstugeutrustning

Gemensam tvättstuga

Tvättmaskiner för gemensam tvättstuga

I Uppsala ligger Brf Bläckhornet med sina 316 lägenheter. 2017 var det dags att investera i ny tvättstugeutrustning och här står nu:

 

”Vi fick klämma och känna på maskinerna”

Hos Brf Bläckhornet står sedan 2017, sex stycken tvättstugor med PODAB-maskiner redo att användas. Inför köpet valde föreningen att kontakta tre olika leverantörer för att jämföra olika lösningar och offerter.
 
”Vi bestämde oss för PODAB efter att vi tillsammans med deras säljare besökt Uppvit, en återförsäljare här i Uppsala. Där fick vi chansen att känna och klämma på maskinerna och t.o.m. provköra mangeln, vilket var väldigt bra. Vi visste precis vad vi köpte, till skillnad från när man bara bläddrar i en katalog” – berättar Ulrika Detrumf, sekreterare i föreningen. 

En investering på lång sikt

”Vi såg tvättstugan som en investering på lång sikt. Vi ville att tvättstugan skulle vara hållbar och energisnål. Och då fastnade vi får små finesser hos produkterna som spelar stor roll. Ett exempel var att torkskåpen stängde av sig automatiskt när man öppnar det. Eftersom vi köpt så många produkter, så gör alla små finesser skillnad” - menar Ulrika. 

Brf Bläckhornet har även ett digitalt bokningssystem. De boende bokar nu sin tvättid med en tagg och de kan inte längre starta en maskin utan att ha bokat. Det är viktigt med ett fungerande bokningssystem, speciellt i större föreningar, då man kan minimera problemet med att folk tar varandras tider.

En grovtvättstuga för mattor

Föreningen har också valt att satsa på en grovtvättstuga, som i första hand är till för mattor. Det har dock visat sig att det faktiskt är den tvättstugan som är mest populär bland de boende och används oftast. Enligt Ulrika Detrumf har det troligtvis att göra med att man kan tvätta mycket tvätt, väldigt snabbt.

Användarvänliga, snabba och snygga maskiner

Maskinerna har varit i drift 4 år och Ulrika säger följande om utrustningen:

”Jag upplever att maskinerna är enkla att använda, får basera det på min egen upplevelse och jag är inte särskilt teknisk. Sen är det väldigt smidigt att kunna välja tvättprogram med ett knapptryck. En annan fördel med PODABs maskiner är att man kan tvätta en tvätt på 60 grader under en timma. Det är grymt snabbt, vilket jag tycker är jättebra. Sen är maskinerna väldigt snygga, det är inga industri-kolosser.”

Snabba svar och pålitlig service

”Vi har fått superbra bemötande av PODAB. Uppskattar verkligen att vi har fått snabba svar, man har knappt hunnit trycka på skicka innan man fått svar tillbaka. Nu sker vår kontakt först och främst med Uppvit då det är dom som sköter servicen. Vi får otroligt bra service, om något krånglar kommer dom alltid nästan samma dag eller dagen efter” – säger Ulrika som är spindeln i nätet i föreningen och råddar med det mesta.

Nya specialbeställda tvättrådstavlor från PODAB

Senaste uppdateringen i tvättstugorna blev nya tvättrådstavlor. Detta efter att föreningen uppmärksammat PODABs Drömtvättstuga.
 
”Efter att vi såg den senaste annonsen i BoBättre med Drömtvättstugan kontaktade vi PODAB igen. Vi ville gärna ha liknande tvättrådstavlor. Jag skickade i väg ett mail och fick snabbt svar, och måttbeställda tavlor hemskickade ett tag senare. Det är bra service! Jag är jättenöjd.”

Energisnåla tvättmaskiner

Vi såg tvättstugan som en investering på lång sikt. Vi ville att tvättstugan skulle vara hållbar och energisnål. Och då fastnade vi får små finesser hos produkterna som spelar stor roll. Ett exempel var att torkskåpen stängde av sig automatiskt när man öppnar det. Eftersom vi köpt så många produkter, så gör alla små finesser skillnad 

- Ulrika Detrumf, sekreterare i föreningen

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: