Akademiska Hus i Alnarp

Gemensam tvättstuga

Akademiska Hus är ett av landets största fastighetsbolag. De bygger, utvecklar och förvaltar miljöer för utbildning, forskning och innovation och har fastigheter över hela landet. I Alnarp, 10 km nordost om Malmö ligger Svenska Lantbruksuniversitetet, SLU. I ett av de vackra husen på universitetsområdet har tvättstugan renoverats och produkter från PODAB installerats.
 

Här står följande produkter:

 

Hållbarhet och miljö avgörande för Akademiska Hus

Akademiska Hus arbetar för att uppnå en nollvision för sitt klimatavtryck. Därför var de viktigaste faktorerna vid val av ny tvättstugeutrustning låg energiförbrukning och hållbara produkter. 

”För oss är det jätteviktigt att produkterna är energisnåla, då vi har ambitiösa klimatmål i företaget som ska uppnås. Samtidigt är det bra att produkterna inte drar mycket energi för att på så sätt hålla nere kostnaderna. En annan aspekt är maskinernas hållbarhet, de ska vara robusta och hålla länge för att vi ska slippa byta dem med jämna mellanrum,” säger Ulrika Kyllergård, fastighetsförvaltare på Akademiska Hus.

Nöjda både med service och produkter

På campusområdet finns två större tvättstugor. Den ena gemensamma tvättstugan gjordes om för något år sedan och samtliga maskiner byttes ut till produkter från PODAB. När det sedan var dags att renovera den andra tvättstugan valde de PODAB även här eftersom de var nöjda med både produkter och service. Akademiska Hus har avtal med entreprenörer som hjälper dem på plats och i Alnarp har de ett samarbete med EP-Service.

”Vi är väldigt nöjda med den första tvättstugan som renoverades, därför valde vi att installera PODABs maskiner även i den nya tvättstugan. Sen förenklar det att ha samma maskiner i området när det kommer till t ex service. Att maskinerna är snygga och känns moderna är ju ett extra plus,” säger Ulrika.

Värdefullt med fungerande samarbeten

Det har varit många parter inblandade i renoveringen av tvättstugan, men med klara och tydliga besked har även samarbetet med andra leverantörer, som byggfirma och elektriker flutit på smidigt. Kontakten med EP-service och PODAB har varit väldigt bra.

”Vi försåg PODAB och EP-Service med ritningar och uppgifter om boendesituationen. Sen räknade de på kapaciteten utifrån antal användare och tog fram ett förslag på det vi behövde. De vet exakt vad som ska till och man kan lita på att det blir som man vill ha det, vilket är värdefullt för oss. Samarbetet har fungerat bra, vilket är jättekul,” avslutar Ulrika.

"De vet exakt vad som ska till och man kan lita på att det blir som man vill ha det, vilket är värdefullt för oss. Samarbetet har fungerat bra, vilket är jättekul”

- Ulrika Kyllergård, Fastighetsförvaltare

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: