Vilka fördelar finns det med torkskåp?

Torkskåp, fördelar med torkskåp

Torkskåp eller torktumlare?

Torkskåp är ett väldigt bra komplement till torktumlare. I ett torkskåp torkar du mycket tvätt skonsamt och på liten yta. Du behöver inte vara rädd för att dina textilier ska krympa eller tappa formen. Textilierna utsätts inte för något mekaniskt slitage vilket gör det mycket lämpligt att torka ömtåliga plagg som byxor, skjortor och klänningar i torkskåp. Eftersom många plagg inte ska torktumlas behövs en annan metod och då är torkskåp ett utmärkt val.
 
Torktumlare passar perfekt för textilier som strumpor, påslakan, handdukar och andra oömma textilier. En torktumlare torkar mycket tvätt på kort tid och är en standardprodukt i de flesta tvättstugor. Torktumlare är en smidig och effektiv lösning för plagg som kan torktumlas. Slutsatsen blir därför att både torktumlare och torkskåp borde finnas i tvättstugan för att göra den komplett. 

Torkskåp i tvättstugan tar lite plats

En stor fördel med torkskåp i tvättstugan är att det inte tar så stor plats men rymmer mycket tvätt. Att byta till torkskåp kan därför frigöra yta som ett flerfamiljshus kan nyttja bättre. Torkskåp i stället för torkrum kan göra stor skillnad. Vi har många gånger sett att kunder byggt om torkrum till en mindre lägenhet eller ytterligare en tvättstuga. Torkskåp är med andra ord mycket yt-effektivt. Våra minsta torkskåp i BaseLine-serien rymmer 16 meters hänglängd och vår största modell i ProLine-serien hela 32 meter. 

Fler användningsområden för torkskåp

Ett torkskåp är även fördelaktigt när textilier blivit fuktiga eller blöta och behöver torkas snabbt för att kunna användas igen. Därför är torkskåp uppskattat på förskolor, skidorter, häststallar och inom industrin. Har man till exempel många anställda som arbetar utomhus eller cyklar till jobbet kan torkskåp vara väldigt praktiskt. Torka de fuktiga kläderna i torkskåpet och de är redo att användas efter en kort stund.

Hur använder man ett torkskåp?

Att använda ett torkskåp är väldigt enkelt, häng bara upp textilierna i skåpet, välj program och tryck på start. Våra professionella torkskåp har en svängbar hängställningen vilket gör det lätt att använda. Ställningen är designad för att textilierna ska hänga omlott och är dessutom behandlad med en matt, grövre färg så att fina textilier inte ska glida av stången när torkskåpet är i gång.
 
Torkprogrammen väljs via en användarvänlig display. De automatiska programmen styr hur torr tvätten ska bli. Torkskåpet känner av fuktnivån och avbryter torkprocessen exakt när tvätten uppnått den önskade torrheten. Det går också att sätta en manuell torktid. För varje torkprogram kan skontorkning väljas, vilket innebär att torktemperaturen är något lägre och torkar textilierna på ett ännu skonsammare sätt.

PODAB har ett komplett sortiment av energisnåla torkskåp 

Vi erbjuder torkskåp av högsta kvalitet som är egenutvecklade och tillverkade i Sverige. Allt för en snabb och enkel hantering av tvätt. Våra mindre torkskåp i BaseLine-serien har en kapacitet från 4 kg medan våra största torkskåp i ProLine-serien rymmer hela 16 kg tvätt. Alla storlekar finns som evakuerande modell eller med värmepump.

Så här fungerar våra torkskåp ProLine TS 63-93 E

 

Vill ni ha hjälp med er tvättstuga?

Vi har alla produkter som krävs för att skapa en välfungerande tvättstuga. Har du frågor om hur ni kan förbättra just er gemensamma tvättstuga? Kontakta oss redan idag!

 

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: