Varför behövs speciella mopptvättmaskiner? 

Mopptvättmaskiner från PODAB

Mopptvättmaskiner har speciella funktioner

 • Speciellt anpassade för att tvätta moppar

 • Fördröjd start

 • Flera sköljningar

 • Stor kapacitet

 • Kortare tvättid

 • Driftsäkra och effektiva

 

 

 

Hur tvättas moppar bäst?

Städföretag måste hålla hög standard på sina städredskap för att kunna leverera städning av hög kvalitet och få nöjda kunder. För att uppnå ett perfekt städresultat är det viktigt att använda en mopptvättmaskin, som tvättar mopparna på rätt sätt. Mopptvättmaskiner har flera speciella funktioner, som fördröjd start och flera försköljningar. När städmaterialet tvättas på rätt sätt får mopparna optimal fuktighet och slitage minimeras. Ett misstag, som kan bli dyrt i längden, är att tvätta moppar i vanliga hushållsmaskiner. Hushållsmaskiner är inte byggda för tvätt av moppar och går därför ofta sönder och behöver service. Det tar längre tid att tvätta i dem och de har inte lika stor kapacitet som mopptvättmaskiner, vilket gör att de lätt proppas igen vid tvätt av dammiga och grusiga moppar.
 
– Den betydligt kortare tvättiden i en mopptvättmaskin är en viktig skillnad mot en vanlig tvättmaskin. Det blir ineffektivt för en städverksamhet om en maskin tar två och en halv timme på sig att tvätta, säger Erik Cornelius, Produktchef på PODAB.

Mopptvättmaskiner från PODAB

Professionella mopptvättmaskiner är driftsäkra och utvecklade för att uppfylla de krav som ställs inom städsektorn. Mopptvättmaskinerna är speciellt anpassade för att tvätta torrmoppar, städklara (fuktiga) moppar, mikrofiberdukar och rondeller. De är flexibla och enkla att använda samt har tvättprogram för varje typ av mopp.

I PODABs breda sortiment finns tvättmaskiner i många olika storlekar som kan tvätta från 40 moppar till 186 moppar per tvättomgång. Den mindre modellen BaseLine TM 8060 MOPP tvättar 40 moppar/tvättomgång och den största modellen ProLine NX 280 MOPP tvättar 186 moppar/tvättomgång. Tvättprogrammen har extra försköljningar för att skölja ur damm, grus och hår vilket innebär att rensning eller plockning av mopparna efter tvätt inte behövs. Allt samlas i uppsamlingsrännan som är enkel att rengöra. PODABs mopptvättmaskiner är skonsamma och sliter inte på mopparna. Hålen i trumman är precis så stora så att grus och damm sköljs ut samtidigt som dem är för små för att moppgarnet skulle sugas ut och riskera att fastna i trumman.
 
Tvättmaskinernas inbyggda timerfunktion tillsammans med ett automatiskt doseringssystem underlättar betydligt för användaren. De allra flesta av PODABs sålda mopptvättmaskiner har ett doseringssystem inkopplat.
 
”En stor fördel med automatisk dosering är att risken för överdosering minimeras,” säger Erik Cornelius, Produktchef PODAB.
 
Tidningen Rent har intervjuat PODABs Produktchef Erik Cornelius och Tekniske Specialist Patrik Wedberg om fördelarna med mopptvättmaskiner och doseringssystem.

Lär artikeln här.

Mopptvättmaskiner från PODAB hos Sesab service

Sesab Service tvättar med utrustning från PODAB

Sesab Service är ett serviceföretag med lokalvård som huvudnäring. De städar alltifrån hemstäd och kontor till hårt smutsade objekt och ställer höga krav på tvättresultatet. På regionkontoret i Göteborg har PODAB installerat mopptvättmaskiner, kraftfulla torktumlare samt Pump-o-matic doseringsutrustning.
 
Johan Seppälä, Regionchef Väst på Sesab Service berättar att när de skulle lära sig de nya maskinerna från PODAB, testkördes dem med moppar som de redan tvättat, alltså rena moppar. Smutsigt vatten pumpades ut ur maskinen och de märkte att deras gamla maskiner, av ett annat varumärke, inte hade lyckats tvätta rent.
 
”Vi kunde se en markant skillnad i tvättresultat efter att ha använt PODABs maskiner. Vi städar hårt smutsade objekt, som verkstäder och industrier. Mopparna är ofta helt svarta av olja och dylikt och då är det ju viktigt att tvättresultat är bra”, säger Johan Seppälä, Regionchef Väst.

Automatiskt doseringssystem från PODAB

Dosering är viktigt men ibland svårt. Använder man för mycket tvättmedel kan det bli svårare att skölja ur medlet ur mopparna och det samlas tvättmedelsrester i tvättmaskinen. Använder man däremot för lite tvättmedel blir inte mopparna helt rena och smuts samlas i maskinen. PODAB har utvecklat ett intelligent pumpsystem för professionell tvättmedelsdosering som kan kopplas ihop med alla ledande maskinmärken på marknaden. Tvättmaskinerna styr doseringsutrustningen och doserar rätt mängd tvätt- och impregneringsmedel. Resultatet blir städklara moppar som kan användas direkt efter tvätt.

Broschyr

Städsektorn

Produktblad

Professionell mopptvätt

 

 

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

  Tack för din offertförfrågan.

  Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

  Koden: