Vad är en professionell tvättmaskin? 

En professionell tvättmaskin är av högre kvalitet, med betydligt längre hållbarhet och energieffektivitet i jämförelse med en hushållsmaskin. Den professionella tvättmaskinen har en robust konstruktion, är snabb och driftsäker för att passa i den gemensamma tvättstugan. 

Professionella tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp

 

 

När behövs professionella tvättmaskiner?

Professionella tvättmaskiner behövs när det är många användare som ska samsas om utrustningen eller om det krävs robusta maskiner med stor kapacitet. Den professionella tvättmaskinen passar för användning i bostadsrättsföreningar och hyreshus eller på ännu mer krävande ställen där det behövs rejäla industritvättmaskiner. När tvättmaskiner används många gånger om dagen, året om, krävs en professionell lösning.

Fördelar med professionella tvättmaskiner

För att kunna stå i den gemensamma tvättstugan i flerbostadshus och användas kontinuerlig under en lång tid behövs tvättmaskiner av hög kvalitet.
 

 • Konstruerade för att klara hårda krav
  Professionella tvättmaskiner är tillverkade för att uppfylla de krav som finns i den gemensamma tvättstugan. Fastighetstvättmaskiner används oftast många gånger dagligen, året om och därför är det extra viktigt att de är driftsäkra och hållbara. PODABs tvättmaskiner är testade för 15 års hårt användande och klarar hårda påfrestningar.
   

 • Längre livslängd
  De professionella tvättmaskinernas robusta konstruktion bidrar även till deras långa livslängd. En hushållstvättmaskin har en hållbarhet på ca 5 år om den står i hemmiljö och startas en till två gånger per dag. En professionell tvättmaskin kan stå i krävande miljöer, startas upp till 10 gånger per dag och ha en hållbarhet på ca 15 år, beroende på belastning och hur väl den servas.
   

 • Låg ljudnivå och nästintill vibrationsfria maskiner
  Det kan hända att tvättstugan är placerad på vinden eller nära intilliggande lägenheter. För att de boende inte ska störas av ljudet från tvättstugan krävs stabila tvättmaskiner med låg ljud-och vibrationsnivå. Professionella tvättmaskiner har en konstruktion som gör att ljud och vibrationer absorberas på ett bättre sätt. En stor fördel med våra tvättmaskiner är den tysta motorn som säkerställer en låg ljudnivå även vid maximal centrifugering.
   

 • Kortare tvättider och fler programmöjligheter
  Visst är det skönt att få undan mycket tvätt på kort tid? Flera hushåll kan både tvätta och torka sin tvätt samma dag tack vare professionell tvättstugeutrustning. Med professionella tvättmaskiner får man kortare tvättider och lägre restfuktighet. Exempelvis har tvättmaskin StreamLine TM 9060 marknadens lägsta restfuktighet med endast 43% fukt kvar efter tvätt. Låg restfuktighet leder till att den efterföljande torktiden blir betydligt kortare. De professionella tvättmaskinerna i vårt sortiment är dessutom utrustade med många smarta program och språkval för att passa olika behov. De har en stor, tydlig display som gör det enkelt för alla att använda och förstå sig på maskinen.
   

 • Bättre för ekonomin och miljön
  Eftersom den gemensamma tvättstugan används mycket är det viktigt att den är hållbar. Med professionella tvättmaskiner blir tvättstugan mer ekonomisk och klimatsmart. Det är stor skillnad på att använda ett fåtal professionella tvättmaskiner i en gemensam tvättstuga jämfört med att ha en hushållsmaskin i varje hushåll. Kostnader för drift och inköp minskar samtidigt som det är betydligt bättre för miljön med färre och energisnålare maskiner.
   
  Läs mer om fördelar med den gemensamma tvättstugan

Vilka tvättmaskiner ska ni välja?

Professionella tvättmaskiner finns i olika storlek och konstruktion. Vilken typ av tvättmaskin som passar bäst beror på hur många som använder tvättstugan, hur hög belastning den har och hur väl den tas om hand. Är den gemensamma tvättstugan hårt belastad krävs oftast mer rejäla maskiner. Tänk också på att en separat grovtvättstuga med extra stora och hållbara maskiner är en förutsättning för att klara av större gods som exempelvis mattor, madrasser, hästtäcken och skyddskläder. Om det finns möjlighet är en grovtvättstuga i anslutning till den gemensamma tvättstugan en bra lösning.
Läs mer om hur ni ska tänka för att välja rätt tvättstugeutrustning

Brett sortiment av tvättstugeutrustning

Vi vill att du ska ha en bekymmersfri tvättstuga. Vi testar våra professionella tvättmaskiner för 15 års hårt användande för att säkerställa hållbarhet och driftsäkerhet. Vår rikstäckande säljkår finns tilll hands och guidar er rätt bland vår utrustning.

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

  Tack för din offertförfrågan.

  Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

  Koden: