Torktumlare och torkskåp med värmepump: Tips för kortare torktid 

energisnåla torkprodukter

Kortare torktid i torkskåp & torktumlare med värmepump

Att välja produkter med värmepumpsteknik är ett smart steg mot att minska energiförbrukningen och bidra till en mer hållbar framtid. Visst, det tar lite längre tid att torka kläderna jämfört med traditionella energislukande torktumlare och torkskåp. Därför har vi tagit fram några saker att tänka på för att få så kort torktid som möjligt. 

Genom att följa några enkla tips kan du optimera torkprocessen och minimera torktiden, samtidigt som du fortsätter att dra nytta av fördelarna med värmepumpsteknik.

5 enkla tips för kortare torktid

1. Torka kläder av samma material och tjocklek 

Försök dela upp mycket tunna plagg och tjocka plagg så långt som möjligt. Det ger en effektivare torkning.

2. Förbered kläderna

Innan du fyller torktumlaren eller torkskåpet, se till att skaka ut kläderna först. Du får mindre skrynklor, torkningen blir effektivare och luften cirkulerar bättre. 

3. Undvik överbelastning

Undvik att överfylla torktumlaren eller torkskåpet eftersom det kan förhindra en effektiv luftcirkulation. Bättre luftcirkulation ger snabbare torkning.

4. Fyll inte på med blöta plagg under torkning

För att maximera effektiviteten, undvik att lägga till fler blöta kläder under pågående torkning. Halvtorra plagg som torkas med fuktiga riskerar dessutom att övertorkas.

5. Låt programmet gå klart

För bästa resultat, öppna inte dörren eller luckan under torkning. Om maskinen öppnas förlängs torktiden eftersom torkprocessen avbryts.

Varför välja värmepumpsteknik?

Att välja produkter med värmepumpsteknik är ett klokt val både för miljön och din plånbok. Produkter med värmepumpsteknik använder betydligt mindre energi än traditionella torktumlare och torkskåp. Det beror på att de återvinner och återanvänder värmen som genereras under torkprocessen. Genom att dra nytta av den energieffektiva tekniken kan du reducera energiförbrukningen, spara pengar och minska klimatpåverkan.

Torktumlare och torkskåp med värmepump

Värmepumpsprodukter vi rekommenderar

Vi har ett brett utbud av torkalternativ med värmepump, nedan kan du läsa mer om våra populäraste produkter för flerfamiljshus.

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: