Smart digitalt bokningssystem i tvättstugan 

Att boka tid i tvättstugan kan faktiskt vara både smidigt, enkelt och gå snabbt. Istället för att tidsbokning skapar irritation mellan grannar, har vi ett digitalt bokningssystem till tvättstugan som underlättar och ger många möjligheter att anpassa bokningen utefter vad ni behöver. Med det digitala bokningssystemet PODAB Boka kan du boka tvättid vart du vill, när du vill. Istället för att springa ner till tvättstugan för att boka tid kan du sitta kvar i soffan, boka tid från jobbet eller varför inte i badkaret. Allt sköts digitalt via din smartphone, dator eller surfplatta. Enklare kan det inte bli, så här fungerar det.

Undvik dubbelbokningar och irritation

Dubbelbokningar undviks med ett elektroniskt bokningssystem. Att någon annan kommer in i tvättstugan under tiden du tvättar behöver du inte heller oroa dig för. Systemet styr nämligen dörrlåset och kan bara öppnas utav personen som bokat tvättstugan. Alla boende får var sin nyckelbricka (tagg). Nyckelbrickan används för att komma in i tvättstugan på den bokade tiden. Har du inte bokat tid, fungerar inte nyckelbrickan. 

Hur fungerar det digitala bokningssystemet och nyckelbrickan?

Du loggar enkelt in på din smartphone eller dator och får tillgång till en veckokalender där de lediga tvättpassen är grönmarkerade. Tryck på den gröna rutan med tiden som passar dig och vips har du bokat tvättid. När tiden är bokad blir rutan blå. Upptagna tider är grå. Vill du, kan du fortfarande gå ner och boka tid i tvättstugan på en bokningstavla. Svep nyckelbrickan mot läsaren på bokningstavlan vid tvättstugan. På skärmen ser du då en veckokalender och kan hantera bokningarna även här genom att trycka direkt på den digitala bokningstavlan. 

För att komma in i tvättstugan sveper du samma nyckelbricka mot dörrläsaren bredvid dörren in till tvättstugan och du släpps in på din bokade tid.

Är det verkligen så enkelt och smidigt att boka tvättid?

Ibland får vi frågan om det verkligen är så enkelt med ett digitalt bokningssystem. Det verkar svårt och jobbigt när det är digitalt och en del känner att de inte kan sådant. Det har vi full förståelse för men den första känslan ändrar sig snabbt när man väl börjar använda systemet. Det finns egentligen bara en instruktion och det är att svepa taggen mot den digitala bokningstavlan. Då kommer kalendern upp och man kan boka tid. När man har provat en gång får vi höra att det inte alls är svårt, utan jättesmidigt. Det är en trygghet att det fortfarande går att boka tid på en skärm vid tvättstugan om det är så att man inte vill boka via sin smartphone eller dator. Man väljer helt enkelt själv vilket som är enklast. Den digitala bokningstavlan tänds upp automatiskt med en rörelsesensor och kan användas som en informationstavla för de boende. Meddelandena visas innan man drar sin tagg.

Välj ett enkelt och prisvärt digitalt bokningssystem

Vill du ha en prisvärd och enkel lösning rekommenderar vi det digitala bokningssystemet PODAB Boka. Det går även att använda systemet för att boka andra lokaler i föreningen, som bastu och gym. Bokningen styrs via internet och kan till skillnad från den klassiska bokningstavlan nyttjas av nästan ett oändligt antal användare.

Så fungerar en bokningstavla med bokningscylindrar

Det enklaste och billigaste bokningssystemet är fortfarande den klassiska bokningstavlan, där de boende går ner till tvättstugan och med hjälp av en nyckel flyttar sin bokningscylinder till en ledig tvättid. Vi har bokningstavlor som anpassas utefter de behov ni har i föreningen. 

Behovet kan skilja sig, t ex kan det passa en förening att ha längre tvättpass, som då resulterar i färre valbara tider under en dag. Medan en annan förening vill ha flera korta pass under samma dag. 

Vår bokningstavla kan tillverkas med två till åtta tvättpass/dag och vi rekommenderar att ha en parkeringsskena längst ner, där de boende sätter sin bokningscylinder när de inte har någon tid bokad. Varje skena har plats för 31 cylindrar. 

 

  • Tips!
    Sätt upp en lapp vid utgången för att påminna de boende om att flytta ner sin cylinder till parkeringsskenan när de tvättat klart. Det är lätt att glömma och då blockerar cylindern samma tvättid efterkommande månad.

Vilket bokningssystem passar bäst i tvättstugan?

Är du fortfarande osäker på vilket bokningssystem som passar er tvättstuga bäst? Eller har du ytterligare frågor om hur det funkar? Kontakta oss så hjälper vi dig. 

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: