Så väljer du rätt professionell tvättmaskin

Professionella tvättmaskiner för alla miljöer - PODAB

Vi säljer professionella tvättmaskiner som passar exempelvis fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, städsektorn eller andra miljöer för professionell tvätt. Här försöker vi reda ut begreppen så att du vet vilken professionell tvättmaskin som passar er bäst.

Professionella tvättmaskiner har många namn. De kan kallas fastighetstvättmaskiner, industritvättmaskiner, grovtvättmaskiner, barriärtvättmaskiner, mopptvättmaskiner. Här är en hjälp på vägen för att reda ut vad orden innebär och vilken typ att professionell tvättmaskin du behöver.

 

Industritvättmaskin

Industritvättmaskiner – den benämningen på professionella tvättmaskiner kan vara lite klurig eftersom vi i branschen brukar säga industritvättmaskin för att man ska förstå att det är en tvättmaskin som är konstruerad för att tåla hög belastning under lång tid. Men det mest korrekta är att det är större professionella tvättmaskiner som passar i professionella miljöer inom vården, hos räddningstjänsten, på hästgårdar, inom industrin, på tvätteriet eller på hotellet. Är du ute efter en professionell tvättmaskin som har en kapacitet på 18 kg eller över är det en industritvättmaskin. 

Fastighetstvättmaskin

Fastighetstvättmaskiner – är robusta och hållbara professionella tvättmaskiner för den gemensamma tvättstugan. Fastighetstvättmaskinen är i motsats till konsumenttvättmaskinen hållbara, driftsäkra, snabba och energisnåla. Alla delar är extra slitstarka som stötdämpare, avloppsventil, lagerkors, lucka, lucklås och tvättmedelsfack. Vi har ett brett sortiment av fastighetstvättmaskiner som passar i bostadsrättsföreningen eller i hyresfastigheten.

Grovtvättmaskin

Grovtvättmaskiner – är stora, robusta och tåliga tvättmaskiner utan bälg. De har en större kapacitet och rymmer större gods. Grovtvättmaskinen är ofta ett bra komplement i ett flerfamiljshus där de boende vill kunna tvätta exempelvis mindre mattor eller annat skrymmande gods. Vi rekommenderar en trumvolym på 130–135 liter för att få en optimal maskin som klarar grövre textilier. Det fungerar dock med en någon mindre variant på 100–105 liter men då får den som brukar maskinen anpassa tvättgodset efter den storleken. Grovtvättmaskiner är utrustade med specialanpassade program för exempelvis mattor och är robusta för att klara hög belastning. 

Barriärtvättmaskin

Barriärtvättmaskiner – har en lucka på varje sida, en för ilastning och en för urlastning. En barriärtvättmaskin behövs på ställen med extra höga hygienkrav, till exempel på sjukhus eller på brandstationer. De två luckorna gör det möjligt att placera tvättmaskinen mellan två rum. I det ena rummet hanteras de smutsiga och kontaminerade textilierna och när tvättmaskinen gått klart plockar man sedan ut tvätten i det andra rummet som är en ren zon.

Mopptvättmaskin

Mopptvättmaskiner – är precis som alla andra professionella tvättmaskiner robusta och slitstarka. Då moppar är utvecklade för att dra till sig smuts och behålla den krävs tvättprogram som klarar av att hantera all smuts. Tvättprogrammen har flera försköljningar och maskinerna har tillräckligt stora hål i trumman för att skölja ur damm, grus och hår. De har också specialanpassade tvättprogram exempelvis torrmoppar, städklara moppar, mikrofiberdukar och rondeller. Varje typ av mopp kan tvättas och få rätt fuktighet vilket förenklar städarbetet. Med en inbyggd timerfunktion kan man själv bestämma när mopparna ska vara färdiga att användas.  

 

 

Hur väljer ni rätt tvättmaskin?

Det kan vara svårt att veta vilken tvättmaskin som uppfyller era krav bäst. Lugn, vi hjälper gärna till. Vi utgår alltid ifrån era behov, och tar fram en tvättstugelösning som passar er. Har du några funderingar kan du boka kostnadsfri rådgivning redan idag!

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: