Torktumlare med värmepump - vi tittar på 5 fördelar

0

Jämför en torktumlare med värmepump med en konventionell torktumlare så förstår du varför en värmepumpstumlare är att fördra. En torktumlare med värmepump erbjuder betydande fördelar såsom energibesparingar, lägre driftskostnader, skonsammare hantering av kläder, flexibilitet i placering och framför allt är det en mer miljövänlig produkt.

Många fördelar med torktumlare med värmepump

1. Använd torktumlare med värmepump och spara energi

En torktumlare med värmepump är betydligt mer energieffektiv än en vanlig torktumlare. I stället för att bara släppa ut varm luft och fukt, återvinner torktumlaren värmen genom att använda värmepumpsteknik. Detta innebär att mindre energi behöver användas för att värma upp luften och energiförbrukningen sänks med upp till 68% jämfört med en traditionell torktumlare.

2. Lägre driftskostnader med värmepumpstumlare

Tack vare den högre energieffektiviteten hjälper en torktumlare med värmepump till att minska elkostnaderna rejält. Trots att de kan vara dyrare att köpa in, blir besparingarna betydande vilket gör det mer kostnadseffektiv på lång sikt.

3. Skonsam torkning med värmepumpsteknik 

Värmepumpsteknologin gör att man kan torka på lägre temperatur. I värmepumpstumlaren StreamLine T 9153 VP finns ett speciellt syntetprogram, Syntet Skåptorrt för extra känsliga material. Oavsett vilka textilier som ska torkas finns en lösning: blusar, angora och ömtåliga syntetmaterial, allt kan torkas i torktumlaren.

4. Flexibilitet i placering med värmepumpsprodukter

En torktumlare med värmepump genererar mindre spillvärme ut i rummet under torkningsprocessen jämfört med en konventionell torktumlare. Detta innebär att du har större flexibilitet när det gäller placering av torktumlaren. 

5. En torktumlare med värmepump är miljövänligare

Eftersom en torktumlare med värmepump återvinner värmen som genereras under torkningsprocessen minskar energiförbrukningen. Genom att minska energiförbrukningen får du en mer hållbar produkt som dessutom minskar den totala klimatpåverkan. 

 

Våra bästa torktumlare med värmepump

Vi erbjuder ett komplett sortiment av torktumlare till tvättstugan som har värmepumpsteknik. Det betyder att du kan välja att torka klimatsmart oavsett vilken trumstorlek du behöver. Torktumlare StreamLine T 9153 VP är en värmepumpstorktumlare med en kapacitet på 8 kg och en trumvolym på 153 liter. Den drar bara drar 1,8 kWh, vid full last. Torktumlare ProLine T 10 VP är en värmepumpstumlare med en kapacitet på 9 kg med en trumvolym på 195 liter. Vid full last drar den 1,54 kWh.
(Vi har även värmepumpstumlare i ProLine-serien med kapacitet på 11 kg, 13 kg och 16 kg.)

Vill ni ha hjälp med er tvättstuga?

Vi har alla produkter som krävs för att skapa en välfungerande tvättstuga. Har du frågor om hur ni kan förbättra just er gemensamma tvättstuga? Kontakta oss redan idag!

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: