Öka tillgängligheten i tvättstugan

Är det dags att byta tvättstugeutrustningen i den gemensamma tvättstugan? Då har ni även ett perfekt tillfälle att tänka över vilka förbättringar som kan göras för att få en tillgänglighetsanpassad och funktionell tvättstuga. 

Den gemensamma tvättstugan i en BRF eller hyreshus är oftast inte så stor och det gäller att tänka till och använda sig av smarta lösningar. Det viktigaste är att alla i föreningen ska tycka att det är smidigt att nyttja tvättstugan. Därför är det bra att inkludera de boende för att höra deras synpunkter och önskemål. Med enkla förändringar kan man göra stor skillnad för äldre och personer med funktionshinder. Man kan ta bort trösklar, sätta in automatisk dörröppnare, anpassa höjden på arbetsytor, installera användarvänliga maskiner eller placera om maskinerna för att frigöra yta. 

I det senaste numret av Bo Bättre kan ni läsa mer om varför det är viktigt att tillgänglighetsanpassa den gemensamma tvättstugan och få tips på vilka åtgärder som kan vara lämpliga för er förening. Ni kan också läsa om hur vår referens Brf Vingen har minskat sina kostnader tack vare klimatsmarta produkter från PODAB och hur de format sina tvättstugor för att öka tillgängligheten.

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.

    Koden: