Professionell mopptvätt för städsektorn

Ladda ner PODABs broschyr om tvättutrustning för städsektorn här.

Professionell mopptvätt

PODAB har mer än 20 års erfarenhet av mopptvättmaskiner och har levererat tusentals maskiner till nöjda kunder över hela landet. Ambitionen är att våra produkter, vår specialistkompetens och engagerade service ska leda till ett bekymmersfritt ägande. Investera i en tvättmaskin som är speciellt anpassad för att tvätta torrmoppar, fuktiga moppar, mikrofiberdukar och rondeller. Våra maskiner är lätta att använda och har tvättprogram för varje typ av mopp.

Minska kostnaderna

Kostnaderna för städutrustning utgör bara några få procent av ett städföretags totala utgifter, medan kostnaderna för t ex sjukfrånvaro är flerfaldigt större. Med tvättutrustning från PODAB får du arbetsredskap som är perfekt anpassade för fuktiga och torra städsystem. Det minskar risken för arbetsskador som kan leda till frånvaro och dyr rehabilitering.

Säkrare och enklare städmetoder

De vanligaste besvären hos lokalvårdare är torr och söndersprucken hud. Det beror på att huden utsätts för irriterande och allergiframkallande kemikalier eller rengöringsmedel. När städmaterialet tvättas på rätt sätt får mopparna optimal fuktighet. Då behövs ingen ytterligare handpåläggning, som blötläggning i hink, utan mopparna används direkt efter tvätt.

Tvättprogram utvecklade för städsektorn

Eftersom varje miljö kräver olika städmetoder har PODABs mopptvättmaskiner specialanpassade program. Mopptvätt-programmen börjar med kalla försköljningar. Det leder till ett bättre tvättresultat eftersom lösa partiklar inte bränner fast i mopparna vid huvudtvätt. Städmaterialet tvättas på rätt sätt och mopparna håller längre.

Klimatsmart

PODABs produkter är utvecklade för att vara skonsamma mot både textilierna och miljön. Med doseringsutrustning är det omöjligt att överdosera vilket sparar in på både tvätt- och impregneringsmedel. Mopptvättmaskinerna har trumkonstruktioner som sliter mindre, urvattnar effektivare och leder till en betydligt energisnålare tvätt.

Fördelar

1. Enklare för användaren

Tvättmaskinerna är mycket enkla att använda. Centrifugeringshastigheten ställs enkelt in och mopparna får exakt den fuktighet som krävs. Tvättmaskinerna styr doseringsutrustningen och doserar rätt mängd tvätt- och impregneringsmedel. Resultatet blir städklara moppar som kan användas direkt efter tvätt.

2. Tidsfördröjd start

Samtliga tvättmaskiner levereras med inbyggd timerfunktion och du kan själv bestämma när mopparna ska vara färdiga att användas. Exempelvis kan du få städklara moppar på måndag morgon om du startar maskinen med tidsinställd start på fredag eftermiddag.

3. Förhindra stopp i avloppet

Använd PODABs tvättmaskiner så behöver du inte plocka eller rensa moppar längre. Tvättprogrammen har flera försköljningar och maskinerna har tillräckligt stora hål i trumman för att skölja ur damm, grus och hår. Allt samlas i uppsamlingsrännan som är enkel att rensa. Avloppsventilens placering förhindrar också problem med igensatta avlopp.

4. Minimalt slitage

Tvättmaskinerna sliter inte på moppar. I jämförelse med andra tvättmaskiner som har mindre hål i trumman, är PODABs perforeringar precis så stora att grus, ludd och smuts sköljs ut. Samtidigt är hålen så små att moppgarnet inte sugs ut och riskerat att fastna i trumman.

 5. Mopparna bearbetas varsamt

Tvättmaskinerna i ProLine HX och NX-serierna har ett unikt kaskadmönster, CASCADE som bearbetar textilier oerhört skonsamt. De unika upphöjningarna vid perforeringarna gör att mopparna aldrig fastnar oavsett centrifugeringshastighet. Textilierna bearbetas mycket effektivt men också varsamt, vilket är en optimal kombination.

6. Energieffektiv trumma

Tvättmaskinerna är utrustade med en unik trumma, WED (Water Effi ciency Drum). Trumman ger en mycket låg vattenförbrukning som minskar energikostnaderna. Med lägre vattenförbrukning följer också en lägre förbrukning av tvätt- och impregneringsmedel, vilket är bra för miljön.

7. Enkelt att utföra service

Det är lätt att utföra service på mopptvättmaskinerna. Alla vitala delar är tillgängliga i framkant. Felsökningar går snabbt eftersom alla program kan snabbmatas och eventuella fel visas med tydliga felkoder. Behöver något justeras snabbmatar man enkelt fram programmet till ett tidigare avslut.

8. Smart och enkel hantering

Att ansluta extrautrustning till mopptvättmaskinerna är enkelt eftersom alla kopplingar som behövs är lättillgängliga. Programmen kan anpassas efter varje specifi kt behov. Med ett USB-minne uppdateras tvättprogrammen i en handvändning (gäller ProLine HX och NX-serierna).