Brf Bosvedjan ger tvättstugorna tummen upp

Tvättstuga i Brf Bosvedjan

"Hur bra som helst "

PODABs bekymmersfria och trivsamma tvättstugor får positiva ord från de boende i bostadsrättsföreningen Bosvedjan.

Nyligen kunde PODAB berätta om den goda bedömning som fastighetsförvaltarna i Bostadsrättsföringen Bosvedjan gett företaget och dess partner Energi & Driftteknik.

- Det har varit väldigt positivt från första kontakt. Vi får snabba, raka svar och har en fortsatt bra relation, vilket är viktigt för projekt i den här storleken, säger Dan Söderholm, ordförande i bostadsrättföreningen.

Åtta av de totalt femtio tvättstugorna är klara och även de boende är mycket nöjda.

När vi pratar med Gunilla Olsen, som bott i föreningen i fem och ett halvt år och är en flitig användare av tvättstugan, är hon märkbart glad över att den blivit både mer funktionell och trivsam.

- Det är stor skillnad och hur bra som helst nu! Vi har fått modernare maskiner med bättre funktioner, t.ex. går de mycket fortare och det finns fler program att välja på. Och en sak som imponerade på mig extra är det stora breda torkskåpet. Nu behöver man inte hålla på att vika allting, berättar hon.

PODABs koncept med att skapa en högre trivselfaktor i tvättstugan möts positivt av Gunilla och hennes svar tyder på att det är som en undersökning visat, något som efterfrågas allt mer.

- Tidigare var det som att gå in i en källare och nu är det som att komma in i ett fint rum. Det är ljust och trevligt. Det känns mycket roligare att gå och tvätta numera.

Även PODABs övertygelse, att trivsamma tvättstugor också blir bekymmersfria tvättstugor, får bekräftelse när hon berättar om ytterligare en vinst med den nya miljön.

 - Det är faktiskt bättre städat när man kommer. Man blir nog mer angelägen att hålla rent om det är fint. Dessutom är det lättare att torka av golvet när maskinerna står direkt på det och inte på cementfundament som tidigare. Att det finns en dammsugare till hands är toppen, säger hon.

Gunilla berättar att de grannar hon pratat med är mycket nöjda med föreningens nya tvättstugor.