Brf Fagrabäck satsade på automatisk dosering

Gemensam tvättstuga

Brf fagrabäck

Ingrid Holmberg Persson, ordförande på Brf Fagrabäck.

Brf Fagrabäck är en stor bostadsrättsförening med 330 lägenheter som ligger i Växjö. Området började bli färdigt 1968 och idag är Fagrabäck det största bostadsområdet inom HSB Kronoberg. 

Brf Fagrabäck har 10 tvättstugor och en grovtvättstuga som är utrustade med maskiner från PODAB. I samtliga tvättstugor finns även doseringsutrustning. PODABs återförsäljare, HSB Sydost har installerat produkterna i tvättstugorna och sköter all daglig kontakt och service hos Brf Fagrabäck.

Tvättstugorna har följande tvättutrustning:

Fokus på miljön

Ingrid Holmberg Persson, ordförande på Brf Fagrabäck förklarar att klimatsmarta produkter var ett krav. De valde torktumlare och torkskåp med värmepumpsteknik vilket halverar kostnaderna och miljöpåverkan minskar. 

”Modernitet, effektivitet och flexibilitet är produktegenskaper som är viktiga för oss. Även klimatsmarta produkter såklart! När vi fick veta att vi kunde ha automatisk dosering blev det ännu mer intressant att välja PODAB”, säger Ingrid. 

Ingrid hörde talas om PODAB genom andra föreningar i närområdet, som var väldigt nöjda och rekommenderade PODABs tvättutrustning. Tillsammans med PODABs säljkontakt, Pierre Tiderman, har Brf Fagrabäck hittat den bästa lösningen för just deras behov i den gemensamma tvättstugan. 

Folk var stjärnögda

Brf Fagrabäck är en stor bostadsrättsförening och många använder de gemensamma utrymmena. Därför underlättar det om tvättstugorna är trivsamma med effektiva maskiner som är enkla att använda och förstå. 

Från början hade inte Brf Fagrabäck automatisk dosering. Det installerades lite senare för att förenkla för de boende och för att det var ett miljövänligare alternativ. 

”Vi testade först automatisk dosering i en tvättstuga och folk var stjärnögda, så vi valde att installera det i fler tvättstugor. Nu har alla tvättmaskiner automatisk dosering. Det funkar så bra – tvätten blir mjuk och fin och de boende tycker att det är skönt att slippa bära runt på tvättmedel”, säger Ingrid. 

Vi har haft mycket kontakt och många bra
diskussioner med PODAB. Vi har absolut
inget att klaga på!

 - Ingrid Holmberg Persson, ordförande i föreningen.

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.