Layoutförslag och planlösning i tvättstugan

3D-skiss och bild på färdig tvättstuga

Vi hjälper er hela vägen - från skiss till färdig tvättstuga. 

Planera och inred tvättstugan rätt. Vi analyserar era behov, ger layoutförslag, räknar ut besparingar och driftskostnader, installerar utrustningen, demonstrerar den för användarna och finns alltid till hands för stöd och service. Vi erbjuder ett kostnadsfritt layoutförslag på er specifika tvättstugemiljö och de produkter ni behöver. Nedan hittar du exempel på olika layouter och planlösningar för inspiration.

Kontakta oss så hjälper vi er att visualisera inredningen i tvättstugan utifrån era behov. 

CAD-filer

Behöver du dwg-filer har vi det. direkt så hjälper vi dig att ta fram exakt de filer du behöver. 

Inspirationsskisser ger säkrare val 

PODAB har arbetat med layoutritningar i många år och kan med inspirationsskisserna visualisera hur planlösningen och inredningen i tvättstugan blir. Med en mer detaljerad planlösning av tvättstugan får du en tydligare rumskänsla, kan inreda på ett smartare sätt och får en bättre bild över det färdiga resultatet. Att skapa en tydligare bild gör det lättare att förmedla idén kring den nya tvättstugan vilket både underlättar och leder till att fel inköp och onödiga misstag undviks. Skisserna är dessutom en tillgång då det är betydligt lättare att se hur man med enkla medel kan inreda tvättstugan till att bli mer trivsam.

Nedan visar vi exempel på layoutförslag.

Professionell tvättstuga 1

Tvättstugan är utrustad med produkter för en- och tvåpersoners hushåll, små bostadsrättsföreningar, studentbostäder etc. Passar ca 5-10 lägenheter.

Exemplet visar en tvättstuga där det är ont om utrymme. För att frigöra yta har vi pelarmonterat tvättmaskinen och torktumlaren samt valt ett något mindre torkskåp som är 60 cm brett. På det viset löser man tvätt- och torkmöjligheter på endast 2m2.

3D-skiss på en liten tvättstuga

3D-ritning

Tvättstuga med pelarmontage

Färdig tvättstuga

Professionell tvättstuga 2

Den här tvättstugan är för ett flerfamiljshus med mindre lägenheter/studentbostäder. Tvättstugan har två tvättgrupper med tvättmaskiner och torktumlare ur BaseLine-serien. Varje grupp täcker behovet för upp till 30 lägenheter. 

Exemplet visar en loungetvättstuga i kvarteret Light Factory Nyx i Göteborg. Här skapades en elegant men ruff och avskalad industrimiljö, där man kan hänga med kompisar och plugga under tiden man tvättar. 

3D-skiss på Nyx tvättstuga

3D-ritning

Nyx tvättstuga

Färdig tvättstuga Light Factory Nyx

Professionell tvättstuga 3

Tvättstugan passar där man vill ha tysta och effektiva produkter som ska stå i tvättrum med till exempel intilliggande lägenheter. Passar upp till 40 lägenheter.

Exemplet visar Göingehems energisnåla tvättstuga i Broby. Tvättstugan är utrustad med doserings-utrustning och fokus ligger på användarvänliga och klimatsmarta produkter med låg energi- och vattenåtgång.

3D-skiss på Göingehems tvättstuga

3D-ritning

Göingehems tvättstuga

Färdig tvättstuga Göingehem AB

Professionell tvättstuga 4

För den hårt nyttjade tvättstugan där det exempelvis bor många barnfamiljer. Passar perfekt för en fristående gårdstvättstuga och täcker behovet för upp till 40 lägenheter. 

Exemplet visar en av 50 tvättstugor hos Brf Bosvedjan. Alla tvättstugorna har renoverats och professionell utrustning från PODAB har installerats. 

3D-skiss på Brf Bosvedjans tvättstuga

3D-ritning

Brf Bosvedjans tvättstuga

Färdig tvättstuga Brf Bosvedjan

Skapa rum i rummet 

Att lägga ner lite extra tid och kärlek på att göra tvättstugan både funktionell och trivsam är ett vinnande koncept. Små förändringar kan verkligen göra stor skillnad. Här har vi samlat olika tvättstugor att inspireras av. Vill du veta mer om hur du kan gå tillväga för att inreda tvättstugan och få den genomtänkt, praktisk och hemtrevlig finns fler tips i vårt blogginlägg.

3D-skiss på en hemtrevlig tvättstuga

Olika tvättstugelösningar beroende på behov

Vill du ha hjälp att planera den gemensamma tvättstugan och få reda på vilka produkter som passar hos er? Vilken typ av utrustning som behövs beror på vilken belastning tvättstugan har och vilka behov som ska tillfredsställas. För att guida dig rätt finns mer information under sidan Tvättstugelösningar

Specialisthjälp i tvättstugan

Vill du veta mer och få specialisthjälp på plats? Vi kommer till er gemensamma tvättstuga och hjälper er till rätt lösning. Vi besiktigar tvättstugan, gör en behovsanalys och tar fram en energikalkyl. Boka ett kostnadsfritt möte med oss så guidar våra specialister er rätt. Givetvis hjälper vi er att visualisera tvättstugan och ritar upp den lösning som passar er.

Du kan även ringa oss på 031-752 01 00.
* Obligatoriska fält.

Din offertförfrågan

Lägg till fler produkter

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.