PODABs huvudkontor i Göteborg

Företaget och varumärket

I över 70 år har vi jobbat med professionell tvättstugeutrustning. Inget annat. Det är det som gör oss till specialister. Våra produkter finns i flerbostadshus, på hotell och restauranger, på brandstationer, sjukhem och ridhus, för att bara nämna några platser.

Tvätt sedan 1945
Kompanjonerna Pettersson, Olsson och Dahlin bestämde sig 1945 för att börja tillverka tvättmaskiner. PODAB döptes efter de tre männens initialer tillsammans med AB. Företagsnamnet bildades och 1976 registrerades varumärket PODAB-REVECENT.

Tvättmaskiner i tillverkning 1963
Carl-Johan Sellberg köpte verksamheten 1963. Han utvecklade verksamheten och producerade tvättmaskiner i Göteborg. Fabriken i Partille blomstrade under 60-talet och ett 100-tal medarbetade producerade tvättmaskiner på fabriken öster om Göteborg.

Ledande leverantörer 1985
1985 var ett viktigt år i PODABs historia. Då togs det gynnsamma beslutet att samarbeta med ledande leverantörer och handplocka tvättutrustning som passade perfekt för den svenska marknaden. Här började samarbetet med IPSO. IPSO ingår i Alliance Laundry Systems, som är världens största tillverkare av professionell tvättutrustning.  

Visioner 1988
Äldste sonen, Robert Sellberg tog över rodret 1988. En visionär som utvecklat PODAB till att vara en av de större, svenska företagen och innovatörerna inom professionell tvättutrustning. 1991 flyttade PODAB till större lokaler i västra Göteborg. 1999 etablerades säljkontor i Stockholm.

Breddat sortiment 2003
2003 beslutades att PODAB skulle bredda tvättsortimentet med schweiziska Schulthess. Då hälsades BaseLine- och StreamLine-serierna välkomna.

Nya PODAB
Under 2011 byggdes och fejades det på Göteborgskontoret. Samma år invigdes de nya lokalerna där utveckling, lager och försäljning trivs under ett och samma tak. Under 2012 påbörjades samarbetet med Primus. Ett samarbete som innebär att PODAB har starka och stabila leverantörer och ett sortiment som är specialanpassat för den svenska marknaden. Med Jimmy Nilsson som VD fortsätter PODAB att växa och skapa förutsättningar för att optimera tvättutrustningen i alla svenska tvättstugor.