Sesab Service

Sesab Service rekommenderar PODAB

"Varför vi gärna rekommenderar PODAB är helheten.
Tvättresultatet, tillsammans med att maskinerna är tidseffektiva och energisnåla."

-Johan Seppälä, Regionchef Väst

 

Sesab Service är ett familjeägt företag som startade sin verksamhet 1981, med huvudkontor i Malmö. Sesab Service är ett serviceföretag med lokalvård som huvudnäring och arbetar i delar av Västra Götaland, Halland, Skåne och delar av Småland, upp till Ljungby. De utför alla typer av städuppdrag, t ex hemstäd, kontorslokaler, större skolor, industrier och verkstäder.
 
På regionkontoret i Göteborg har följande tvättutrustning installerats:

 
Vad säger Johan Seppälä (Regionchef Väst) om tvättutrustningen?

 
Tvättresultatet är viktigast

Självklart är tvättresultatet det viktigaste. Moppar är utvecklade för att dra till sig smuts och behålla den och då ställs höga krav på att tvättutrustningen lyckas eliminera all smuts. 

För att lära oss de nya maskinerna testkörde vi moppar som vi redan tvättat, alltså rena moppar. Då märkte vi att det var smutsigt vatten som pumpades ut ur maskinen. Våra gamla maskiner av ett annat varumärke har alltså inte lyckats tvätta helt rent. Vi kunde se en markant skillnad i tvättresultat. 

Vi städar hårt smutsade objekt, som verkstäder och industrier. Mopparna är ofta helt svarta av olja och dylikt, och då är det ju viktigt att tvättresultat är bra.
 
Nya torktumlare halverar torktiden

Ytterligare en förbättring är torktumlarna. Torkprocessen förbrukar mycket el och de nya torktumlarna har gjort att vi halverat torktiden. Det går otroligt mycket snabbare nu. Det i sin tur innebär ju att vi sparar mycket energi. Driftmässigt är det elräkningarna som är den största utgiften för oss, så detta är positivt för företagets ekonomi. Men att maskinerna är energieffektiva är ju också bra för miljön och går i linje med att vi är ett miljöcertifierat företag.

Vi har också märkt skillnad på mopparna efter att vi torktumlat dem. Om moppen är i gott skick innan känns den som ny även efteråt. Den upplevs fluffigare och fibrerna reser sig igen. Det känns som moppen suger upp smutsen bättre då, än om den är tillplattad.

Helheten gör att vi rekommenderar PODAB

Helheten är det som gör att vi gärna rekommenderar PODAB. Tvättresultatet, tillsammans med att maskinerna är tidseffektiva och energisnåla.

Att maskinerna dessutom är extremt användarvänliga och snygga är också positivt. Det ser moderna ut och smälter in bra i vår miljö, vilket är trevligt. Något som också uppskattas av våra anställda. 

Johan Seppelä, Sesab Service

 

En annan anledning till att vi valt PODAB som leverantör är bra kommunikation och hög servicegrad. Eftersom vi har några få maskiner med stor kapacitet behöver vi få snabb hjälp om något problem skulle uppstå för att undvika driftstopp.

- Johan Seppälä, Regionchef Väst

ProLine HX 135 med pumpsystem

Mopptvättmaskiner från PODAB

Våra professionella tvättmaskiner för tvätt av moppar är driftsäkra och utvecklade för att uppfylla de krav som ställs inom städsektorn. Mopptvättmaskinerna är speciellt anpassade för att tvätta torrmoppar, städklara moppar, fuktiga moppar, mikrofiberdukar och rondeller. De är enkla att använda och har tvättprogram för varje typ av mopp.