PODABs historia

I över 75 år har vi jobbat med professionell tvättstugeutrustning. Inget annat. Det är det som gör oss till specialister. Våra produkter finns i flerbostadshus, på hotell och restauranger, på brandstationer, sjukhem och ridhus, för att bara nämna några platser.
 

Tvätt sedan 1945

Kompanjonerna Pettersson, Olsson och Dahlin bestämde sig 1945 för att börja tillverka tvättmaskiner. PODAB döptes efter de tre männens initialer tillsammans med AB. Företagsnamnet bildades och 1976 registrerades varumärket PODAB-REVECENT. 

Tvättmaskiner i tillverkning 1963

Carl-Johan Sellberg köpte verksamheten 1963. Han utvecklade verksamheten och producerade tvättmaskiner i Göteborg. Fabriken i Partille blomstrade under 60-talet och ett 100-tal medarbetade producerade tvättmaskiner på fabriken öster om Göteborg.

Ledande leverantörer

1985 var ett viktigt år i PODABs historia. Då togs det gynnsamma beslutet att samarbeta med ledande leverantörer och handplocka tvättutrustning som passade perfekt för den svenska marknaden. Här började samarbetet med IPSO. IPSO ingår i Alliance Laundry Systems, som är världens största tillverkare av professionell tvättutrustning. 

Visioner 1988

Äldste sonen, Robert Sellberg tog över rodret 1988. En visionär som utvecklat PODAB till att vara en av de större, svenska företagen och innovatörerna inom professionell tvättutrustning. I början av 90-talet utvecklades ett antal egna produkter såsom kallmangel och centrifug med tillverkning i Bollebygd. 1991 flyttade PODAB till större lokaler i västra Göteborg. 1992-1994 såg våra första egenutvecklade torkskåp dagens ljus. I slutet av 90-talet utvecklades det första specialbyggda torkskåpet för brandkläder. Idag finns våra torkskåp hos räddningstjänster världen över. 

Breddat sortiment

2003 beslutades att PODAB skulle bredda tvättsortimentet med schweiziska Schulthess. Då hälsades BaseLine- och StreamLine-serierna välkomna. 2006 flyttades produktionen av bland annat torkskåp till Agrippa i Småland och satsningar gjordes på den egna produktutvecklingen. Under de kommande åren lanserades flera nya egendesignade modeller i vår populära torkskåpsserie.

Nya lokaler och samarbetspartners

Under 2011 byggdes och fejades det på Göteborgskontoret. Samma år invigdes de nya lokalerna där utveckling, lager och försäljning trivs under ett och samma tak. Under 2012 påbörjades samarbetet med Primus som nu tillhör Alliance Laundry Systems.

Starka leverantörer och egen produktutveckling

Vi samarbetar med ledande leverantörer, med produkter som kompletterar vår egen produktutveckling. I och med samarbetet erbjuder vi ett komplett sortiment som är specialanpassat för den svenska marknaden. Med Jimmy Nilsson som VD fortsätter PODAB att växa och skapa förutsättningar för att optimera tvättutrustningen i alla svenska tvättstugor. 

Din offertförfrågan

    Tack för din offertförfrågan.

    Vi återkopplar inom kort. Du får även en bekräftelse skickat till din angvina mejladress.